ГДБОП закопча дилъри на Златко Баретата (снимки и видео)

2
Добави коментар
mignews
mignews

Служители на отдел „Наркотици“ и Специализирания отдел при ГДБОП, съвместно с техните колеги им от Пазарджик, Стара Загора,  София град и София област разбиха организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества на територията на страната, ръководена от З.И. по прякор „Баретата”.  Спецоперацията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура. Задържани са 9 души.

Арестувани са двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура – И. Б. на 28г. по прякор „Ториното”, криминално проявен за извършени престъпления и З. Г. на 36г. по прякор „Златко малкия”, също с множество извършени престъпления.

 

Задържани са и останалите членове на престъпната организация – С. Г.  на 27г. по прякор „Боксьора”;  П.Ц.  на 25 г. по прякор „Малкия принц” и неговия брат – Т. Ц. на 23г.;  К. Л. на 22г.; Т. С. на 23г.,;  Т. А. на 33г., и  В. А. на 25г.

При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили наркотични вещества – канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна и  счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

Шест от лицата – И. Б., З. Г., С. Г., К. Л., T. Ц. и П. Ц. са с повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа. На 2 и 9 февруари бяха проведени две операции в София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества. Действията по разследването продължава.