Майка на собствения си съпруг

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Една градска легенда гласи, че идеалната съпруга трябва да бъде едновременно добра приятелка, перфектна домакиня и мръсница в леглото. Всичко това в името на щастието на любимия мъж. Да, ама не! Ако само и единствено вие поемете първите две „задължения”, то по-скоро рискувате да се превърнете във втора майка на съпруга си.

В началото на връзката повечето жени се стараят всячески да угодят на партньора си и не виждат нищо нередно в това да му носят закуска в леглото, да му приготвят обяд за офиса, да събират и перат мръсните му чорапи. Дотук нищо необичайно. Имайте предвид обаче, че преди вас именно мама е била тази, която е извършвала за него същите функции. А сега си представете какви асоциации започват да се развиват у мъжа на подсъзнателно ниво.

Ако съпругът ви започне да ви приема по-скоро като родителско тяло, това може само и единствено да навреди на вашите взаимоотношения, най-вече в сексуален план. Опасно е и за психическото ви състояние, защото в един момент, когато вече няма връщане назад, ще осъзнаете, че сте се превърнали в негова слугиня. И че сами сте го разглезили.

Уплашихме ли ви достатъчно? Сега е моментът да ви дадем и някои напътствия, които ще ви помогнат да избегнете опасната ситуация да се превърнете в мамче на собствената си половинка.

Той не отива на детска градина Сутрин преди работа избягвайте да се държите със съпруга си така, сякаш е малко беззащитно момченце, което вие с болка на сърцето пускате да се гмурне в големия лош свят, пълен с опасни предмети и лоши деца… Съвсем не е нужно да оправяте яката на ризата му, да го карате да си сложи ръкавици и да му напомняте да не си забравя ключа и телефона.

Не се дръжте като следовател на разпит Спрете с постоянните въпроси от типа на „С кого говори по телефона?” В противен случай рискувате вместо със стабилен съпруг да се сдобиете с изплашен от майка си тийнейджър, който ще измисли хиляда лъжи, само и само да спрете да се ровите в личното му пространство.

С напътствията дотук „Обади ми се, когато се прибереш!”; „Не пий кафе на празен стомах!”; „Не стой до късно пред телевизора!” – все фрази, които произнасяте уж от загриженост. Имайте предвид обаче, че излезли от вашата уста, те се възприемат като страстоубийствени, тъй като мъжът подсъзнателно ги свързва с напътствията, които е получавал от майка си години наред.

Не го притискайте в ъгъла Когато става въпрос за общите ви планове, го оставете да предлага варианти и да взима решения, без да го нападате и критикувате. И не забравяйте – никога не говорете от негово име, особено пред приятели! Така може само и единствено да сринете самочувствието му.

Не го лишавайте от неговите си моменти Ако мъжът ви има любими занимания, които обича да върши сам, то не му се сърдете и не се натрапвайте в личното му пространство. Обратното може да доведе до лъжи от негова страна.

Не започвайте старата песен на нов глас Ако сте провели даден разговор веднъж и темата се счита за приключена, то не се връщайте към нея. Ако постоянно „опявате” едно и също, половинката ви просто ще спре да ви слуша и няма да обръща внимание на мислите и желанията ви.

Излезте от ролята на Мис Независимост Не е лошо от време на време да се показвате пред съпруга си като уязвима и крехка. Така ще задоволите желанието му той да бъде силният покровител. Все пак всяко момченце си мечтае да стане големият силен мъж в къщата.

Ако тази статия ви е била полезна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!