Интериор в сиво за малък апартамент

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Интериор в сиво за малък апартамент

20.02.2013 г.

Този апартамент с обща площ от 40 квадратни метра е проектиран от Suto Interior Architects и може да служи като образец за стил в интериорния дизайн. Решен в сивата гама, този модернизиран апартамент е бил реконструиран, с цел по-добро организиране на пространството. Новият дизайн е много по-функционален и визуално разширява помещенията. Обзавеждането осигурява достатъчно място за складиране на вещи, като в същото време функционира като разделител на пространствата.

Всекидневната зона е разделена от масивен гардероб, който играе ролята на стена и изолира част от помещението. Обзавеждането тук се състои от стилна мека мебел, малка червена масичка и мек килим. Стената е декорирана с интересно произведение на изкуството, превръщащо се в основен акцент в помещението.

Кухнята и зоната за хранене са отделени от всекидневната с помощта на стена, в която са вградени телевизор от страната на дневната и климатик от страната на кухнята. Кухнята е малка, но включва всички необходими кухненски електроуреди, както и малка зона за хранене, съставена от кухненски плот и четири бар стола без облегалки, които компактно се прибират под плота, когато не се използват. Самият плот също е мултифункционален, и освен за хранене, може да се използва като работно място за рязане и приготвяне на храна, което е голямо предимство за кухня с малко работни плотове, като тази.

Кухненската зона е интелигентно и ефикасно отделена от всекидневната, без да стеснява наличните помещения. В кухнята е обособено и малко работно кътче, близо до прозореца на помещението – едно наистина функционално решение, характерно за повечето малки пространства.

Спалнята включва двойно легло и малка библиотека за книги, списания и други вещи, която освен това служи и като поставка за телевизор. Една от стените е декорирана с поп арт изображение, което внася стил в иначе еднообразната сива стая. Завивката на леглото е в същата цветова гама като изображението на стената.

Банята повтаря цветовата схема на жилището – тук определено властва сивият цвят във всичките му нюанси. Стилът на помещението е минималистичен. В нишата, отделена с плъзгащи се врати, интелигентно са прибрани пералната машина и сушилнята. Душ зоната е отделена с помощта на стъклена преграда.

Не е за подминаване и осветлението в жилището – перфектно разположените осветителни тела осигуряват на обитателите достатъчно количества мека и неутрална изкуствена светлина.

Това е още един страхотен пример за това, как трябва да се проектира интериора на едно малко жилище. Когато пространството се използва ефективно нито мебелите, нито сивият цвят могат да стеснят интериора.

Източник: interiorholic.com
Посещения: 2564