Мюнхен – Евтини самолетни билети

1
Добави коментар
agent
agent

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Мюнхен
на редовни и нискотарифни (low cost) авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО МЮНХЕН

Евтини самолетни билети до Мюнхен – информация за летищe Мюнхен

Международно летище Мюнхен – Franz Josef Strauss

Международно летище Мюнхен – Franz Josef Straus е с летищен код: MUC. То се намира на 28 км североизточно от град Мюнхен в Германия. Летището има два терминала и се използва от всички авиокомпании в света, включително и нискобюджетните. Това е второто по важност летище в Германия след това във Франкфурт. Построено е през 1992 г. Летището разполага с две самолетни писти и два терминала.

Терминал 1 е разделен на пет модула – А, В, С, D и Е – като първите четири разполагат със всички необходими условия за обслужване на пристигащи и заминаващи полети, а модул Е обслужва само пристигащите. Освен това, съществува и така наречената зала F, която е разположена близо до Терминал 2 и обслужва полети с повишени изисквания за сигурност, като например тези за Израел.

Терминал 2 е проектиран и построен за нуждите на авиокомпания Lufthansa и членовете от съюза Star Alliance и не е разделен на модули – всичките му сгради са разположени около централен площад. Двата терминала са свързани с Munich Airport Centre (MAC) – бизнес център с множество магазини и зали за отдих. Самото летище е свързано с града посредством метро, чийто тунел минава под центъра на Мюнхен.

Авиокомпаниите, предлагащи както редовни, така и евтини самолетни полети, с постоянно присъствие и множество полети са: Aer Lingus, Air Berlin, British Airways, Carpatair, Clickair, dba, easyjet, Germanwings, HLX, LOT, Lufthansa, Norwegian, Tarom.

Авиокомпаниите, предлагащи нискотарифни полети с евтини самолетни билети до Мюнхен са: Condor и TUIfly, Aer Lingus, Air Berlin, Air Transat, Blue1, bmibaby, Cimber Air, easyJet.

Мюнхен – забележителности

Музей на бирата и Октоберфест
Със сигурност Мюнхен е столица на бирата и ако искате да научите повече за нея и Октоберфест, трябва да посетите този музей. Тук ще разберете историята на бирата, както и че всъщност Октоберфест се е зародил от празненството по случай сватбата на Лудвиг I и принцеса Тереса фон Захсен-Хидбургхаузен през 1810 г.

Стадион Allianz Arena
Стадионът е построен за Световното първенство през 2006 г. и сега е дом на футболните клубове Байерн Мюнхен и Мюнхен 1860. Тук има и фен-магазин на Байерн. Може да се включите и в туристически тур из стадиона, но в неделя и в дните с различни събития, не се провежда.

Музеят на BMW
Първоначално построен през 1973 г., този световноизвестен музей ще е много интересен за всички любители на BMW, както и за всички, заинтересовани от индустриалната история на колите. През 2004 г. сградите бяха затворени и напълно обновени, за да станат днес ярък пример за модерна архитектура. Тук може да видите различни превозни средства, изложбени теми, архитектура, дизайн, както и ресторанти, магазини, турове и т.н.

Църквата Дева Мария
Готическа църква, датираща от 1494 г., която със своите характерни медни куполи се е превърнала в уникален символ на града. При ясно време гледката от южната кула е фантастична. Задължително я посетете! Тук ще видите и гроба на император Лудвиг, както и картината на Ван Дайк „Исус на Кръста”.

Замъкът Нимфенбург
Западно от Мюнхен се намира замъкът Нимфенбург – летен бароков замък, датиращ от 1757 г., с богато украсени рококо стаи и известната „Галерия на Красавиците” на крал Лудвиг I. Като добавка може да видите и музеи на порцелана и биологията, както и екзотична зимна градина с кафене.

Немският музей
Най-големият музей в света за технологии и наука. Тук може да намерите всичко – от техника за мини до астрономия, както и множество автентични исторически експонати, като първия дизелов двигател например. Има голяма тестова работилница, както и турове за деца. Впечатляващи са изложбите на транспорта и въздухоплаването.

Художественият музей
Тук има изкуство от всеки един век. Старата пинакотека покрива произведенията от XIV до XX век (Брюгел, Дюрер, Рафаел, Рубенс и Рембранд). По-съвременните автори (Моне, Сезан, Гоген и Ван Гог) са поместени в новата секция. Модерната пинакотека показва изработки от Кандински, Клее, Пикасо и т.н. Като добавка може да се запознаете и със стогодишния дизайн.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22