Ню Йорк – Евтини самолетни билети

1
Добави коментар
agent
agent

Полезна информация за излитащи и кацащи полети до и от Ню Йорк
на всички редовни авиокомпании

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
0896 88 99 07 или 0877 78 63 22

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО НЮ ЙОРК

Евтини самолетни билети до Ню Йорк – информация за летищата до Ню Йорк

Най-важните летища свързващи Ню Йорк са: Джон Ф. Кенеди, Ла Гуардиа, Нюарк и Тетерборо. Летище Джон Ф. Кенеди обслужва основно международните полети, Лагуардия – вътрешните, в Нюарк се осъществяват и двата вида полети, а Тетерборо е летище за частни и товарни полети.

Международно летище Джон Ф. Кенеди е с летищен код: JFK. То е разположено в югозападния край на Ню Йорк и е на 19 км от Манхатан. Летището е база за авиокомпаниите Delta и American Airlines. Най-често използваната дестинация от летището е до Лондон, откъдето се разпределят полетите за Европа и Азия. Други полети, свързващи континентите са до Мюнхен и Виена. Летището носи името на тридесет и петия президент на Съединените Щати, летището се счита за едно от най-натоварените международни летища на САЩ. Всяка година обслужва около 47 милиона пътници. Летището е база на ДжетБлу Еъруейс, Американ Еърлайнс и Делта Еур Лайнс. Международно Летище Джон Ф. Кенеди е в процес на значително разширяване и обновяване, включително строителство на три нови терминала, като последният терминал 5 е открит през 2008 година. Връзката между терминалите се извършва с ЕърТрейн Джей Еф Кей и продължава 8 минути. Летището има две паралелни писти, които са разположени около централната зона на терминала на летището и може да приема самолети като Еърбъс A380. Летището разполага с 8 терминала, затова е много важно да сте предварително ориентирани, къде каца вашия полет. JFK и Нюарк имат връзка с градската транспортна мрежа посредством специален влак.

Летище Нюарк Либърти Интернешънъл е с летищен код: EWR. Летишето се намира в Ню Джърси, на 25 километра на югоизток от Ню-Йорк. Летището разполага с три терминала – А, В и С. Първите два са пуснати в експлоатация през 1973 и са четириетажни, като гишетата за регистрация на билети са разположени на най-горното ниво, изключение правят обособените зони за регистрация на авиокомпаниите „Air India” на втория и „British Airways” на първия етаж. На втория етаж се намират изходите, търговските зони и зоната за получаване на багаж. Освен това, на този етаж в Терминал В се намира и залата за международни полети (Терминал А не разполага с митница и затова не обслужва международни полети, с изключения на тези, които са преминали предварителна проверка от американските митнически служби). Терминал С официално е открит през 1988 година и има две зони за регистрация на билети (за вътрешни и международни полети), като между тях се намира митницата и изхода към самолетите, а също така търговската зона и различни ресторанти. Придвижването из летището става посредством „AirTrain” – напълно автоматизирана и безплатна монорелсова система за транспортиране на пътници, която свързва терминалите с жп гарите на „Amtrak” и „New Jersey Transit”.

Летище Ла Гуардия е с летищен код: LGA и също се намира в Куинс. Разполага с 4 терминала, така че ще Ви е нужно допълнително време, за да се ориентирате. Проверете своя терминал и го съгласувайте с посрещачите си когато резервирате самолетен билет до Ню Йорк Лагуарда. Летището се използва от нискобюджетните авиокомпании за международни, карго, вътрешни, и трансконтинентални полети. Авиокомпаниите с полети до ЛаГуарда са AirTran Airways, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines и Spirit Airlines.

Ню Йорк – забележителности

Статуята на свободата
Символи на Америка като място, в което се претопяват и интегрират всички култури. Медната статуя е подарък от Франция за Америка в знак на приятелството между двете нации и бележи сто годишнината от независимостта на Съединените Американски Щати. Статуята на свободата е един от най-популярните американски символи и като цяло олицетворява свободата и стремежа към нея. Посещава се от 3 милиона души средно на година. Обявена е за национален паметник през 1924 година, а влиза в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1984 година.

Емпайър Стейт Билдинг
Макар да не е най-красивият небостъргач в Ню Йорк, „Емпайър Стейт Билинг“ е несъмнено най-представителният, извисяващ се на 443 метра над 34-та улица и окъпан през нощта в светлини, подбрани така, че да отразяват сезона. Завършен през 1931 г. Посетителите могат да посетят наблюдателната площадка на 86-ия етаж, откъдето се откриват гледки във всички посоки до 130 км.

Американският природонаучен музей
Тук има динозаври! Плюс около 36 милиона други неща, от лунни камъни до бразилския топаз „Принцеса“, най-големия шлифован скъпоценен камък в света със своите 21 005 карата. Не пропускайте залата на биоразнообразието или диорамите за живота на животните и на село. Най-скорошното попълнение е футуристичният Център за земята и космоса, четириетажна сфера, капсулирана в стъкло, в която е разположен новият планетариум „Хейдън“, най-големият и най-мощният симулатор на виртуална реалност в света, който изпраща посетителите на разходка из Млечния път и отвъд него.

Сентръл Парк
Създаден между 1859 и 1870 г. по проект на Фредерик Ло Олстед и Калвърт Вокс, 3372-те декара на Сентръл Парк са едно градско чудо, оазис на зеленината, обкръжен от всички страни от небостъргачи. Забележителностите включват фонтана „Бетесда“, романтичния ресторант „Лооб Ботхаус“, „Уолман Мемориъл Айс Ринк“, „Шийп Мийдоу“ (Овчата ливада) (огромна поляна, на която през лятото лежат одеяло до одеяло събиращите слънчев загар), въртележката с 58 ръчно резбовани кончета и Консерватори Гардън, чудесен резерват в североизточния ъгъл на парка. През лятото посетителите могат да гледат безплатни представления от „Метрополитън Опера“ и Нюйоркската филхармония; концерти на най-различни международни изпълнители на поп, реге.

Музеят Фрик
Построена през 1914 г., тази прелестна резиденция във френски стил приютява интимна колекция от предимно европейско изкуство.

Комплексът „Линкълн Сентър“
От 1962 г., когато е открит първият от неговите осем театъра, 60-декаровият комплекс „Линкълн Сентър“ заема централно място на сцената на изпълнителските изкуства в Ню Йорк, с дванайсет пребиваващи в него компании, сред които Нюйоркският балет, Американският балетен театър, Нюйоркската филхармония и „Метрополитън Опера“. Прекроен и уголемен според проекта на Йошио Танигучи, сега той е с площ 58 500 м2 и е почти два пъти по-голям от първоначалната сграда, като разполага с 3715 м2 повече изложбена площ. Основан през 1929 г., за да съдейства за нови подходи към художественото изразяване, музеят днес приютява една от най-хубавите колекции в света на творби от края на ХІХ в. до днес. Сред другите акценти са 3000 произведения на приложното изкуство от колекцията „Архитектура и дизайн“ (от сервизи и прибори за маса до коли и хеликоптери); колекцията „Филми и медии“ с нейните над 4 милиона кинокадри и 19 000 филма; и фотографската колекция с произведения на Ман Рей, Уокър Евънс, Доротея Ланге и Ансел Адамс.

Музеят Метрополитън
Най-големият и един от най-хубавите музеи в западното полукълбо.

Музеят на модерното изкуство
След като беше затворен за ремонт две години и половина, музеят бе наново открит през ноември 2004 г.

Таймс Скуеър/42-ра улица
Някога столица на забавленията в Америка, пълна с прекрасни кинодворци и вариетата. Таймс Скуеър през 70-те години на ХХ в. запада до тресавище на наркотици и пийп-шоу, улиците му гъмжат от уличници и пропаднали типове. Всичко това се променя през 90-те години, когато градът кани „Дисни“ и един куп други бизнес гиганти за сътрудничество в съживяването на тази област. Днес той е като „Дисни Уърлд“ без замъка на Пепеляшка, район за семейни забавления и бизнес, в който са останали малки следи от неговото долнопробно минало. Старите кинодворци са възстановени, театрите на Бродуей са оцелели непокътнати и неонови реклами, които могат да съперничат на Лас Вегас, завъртат главите на туристите.

Зоопаркът в Бронкс
Открит през 1899 г., зоопаркът в Бронкс е с над 6000 животни, повечето от тях в среда, наподобяваща тяхното природно местообитание. На 1060 декара това е най-голямата метрополисна зоологическа градина в Съединените щати, с изложби, които представят Хималаите в едно с редки снежни леопарди; 26-декаровата Конгоанска гора на горилите, в която живее една от най-големите популации горили в плен; и „Дива Азия“, чиято монорелсова железница Ви пренася през равнина, обитавана от азиатски слонове, тигри и носорози. Наблизо е Нюйоркската ботаническа градина – 1000-декаров оазис от друг вид, в който има 27 открити градини и най-голямата викторианска зимна градина в Америка – Кристалния дворец.

Бруклинската ботаническа градина
Основана през 1910 г., тя е най-популярната градина в Ню Йорк. На площ от 210 декара в съседство с Проспект Парк има над 12 000 вида растения, аранжирани в над двайсет градини и сбирки, включително Градината на розите „Кренфърд“, градината в английски стил „Шекспир“, Японската градина с хълмове и езерца и вишневата еспланада, едно от най-хубавите места извън Япония за любуване на цъфтенето на вишните през пролетта.

Бруклинският мост
Завършен през 1883 г. след 14 години строителство, този масивен висящ мост е една от архитектурните перли на Ню Йорк, монументална, но при това изящна икона, която свързва Долен Манхатън с Бруклин. За истинско усещане на връщане назад във времето, разходете се по алеята, която преминава през центъра на моста между огромните каменни пилони и паяжината от стоманени поддържащи въжета. За някои от най-добрите градски изгледи в света вземете метрото за Бруклин Хейтс, разглеждайте известно време, след това се върнете обратно в Манхатън по моста.

ВАЖНО!!! CityPASS New York
Използвайте CityPASS New York, за да спестите пари. С тази карта спестявате до 50 % от входната такса за най – големите забележителности в Ню Йорк: Емпайър Стейт Билдинг, Музеят на модерното изкуство, Музеят Метрополитън, Музей Соломон Гугенхайм, Статуята на свободата и др.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0896 88 99 07 или 0877 78 63 22