Камен Воденичаров: Хората протестират срещу онова, което ГЕРБ не успя да спре

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

В момента България се намира в една „задънена“ улица без изход, която не вследствие на последните три години управление на кабинета на Бойко Борисов. Тя е вследствие на 23 години ужасяваща политика. Това коментира за „Фокус“ актьорът, певец и телевизионен водещ Камен Воденичаров, относно случващото се в страната – политическите промени и масовите бунтове и блокади на хиляди граждани. Воденичаров определи решението на премиера Бойко Борисов да подаде оставка като смела постъпка, в резултат на която ще се води по-добър диалог с недоволни граждани и управляващи. „Цялата икономическа система у нас е все едно има две Българии – една България на монополите и олигарсите и една България на нормалните хора, които искат да се развиват и да гледат децата си“, отбеляза Камен Воденичаров.

„Трябва да се промени връзката на мафиотските структури, които ръководят голяма част от монополите и се опитват да дирижират политическия живот“.

„Това е една група от хора, която клати правителства както например това на Бойко Борисов, яхват справедливото обществено недоволство и след това обръщат нещата в посока на западане на статуквото и на потоци на пари, които текат повече от 20 години към едни и същи джобове“, посочи актьорът.

По отношение на протестите на хиляди хора, Камен Воденичаров коментира, че хората съвсем справедливо търсят варианти сами да се оправят в рамките на една демократична система и да премахнат това, което спъва бизнеса, надеждите и възможностите за развитие. „Много организации се опитаха да „яхнат“ този протест, като имаше много провокации, организирани от стари партии, които са абсолютни майстори в най-различни сценарии, подчерта Воденичаров и добави, че „хората протестират срещу всичко онова, което в крайна сметка и ГЕРБ не успя да спре“. /БЛИЦ