Бородинската битка оживява в новия спектакъл на балет „Тодес“

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

201 години назад в историята ще се върнат зрителите, докато гледат новия спектакъл на световноизвестния балет „Тодес“. Пресъздавайки една от най-големите битки в световната история – Бородинската, танцьорите от трупата на Алла Духова ще „сбъскат“ на сцената френската армия на Наполеон Бонапарт и руските войски, водени от генерал Михаил Кутузов.

Танцът е част от програмата, с която „Тодес“ гостува на 28 февруари в София, на 1 март в Пловдив и на 3 март във Варна, и е посветен на 200-годишнината от Бородинската битка и за първи път е представен през 2012 г. в Санкт Петербург.

Новата програма „Attention“ включва и уникален танц, посветен на Майкъл Джексън, в който солистката стъпва на земята само за 30 секунди, а през останалото време на изпълнението си „лети“ във въздуха.

Танцьорите ще изпълнят и няколко хумористични театрално-танцови постановки с участието на зрители от публиката. За любителите на високите скорости и високия клас автомобили е включен танц, подготвен специално за закриването на „Формула 1“. Всеки епизод от „Attention“ е кратък разказ със собствена история.

Феновете на легендарния балет ще имат удоволствието да видят и 4 емблематични танца, изпълнявани на сцени в много държави и станали любими на публиката. Един от тях е „Тодес танго“ – неподражаема интерпретация, призната дори от аржентинските балетмайстори като отделен вид танго. В ретроспекция са включени също танците „Увертюра“, в който се съчетават за първи път класически балет с ъндърграунд хип-хоп, и „Самая опасная“ („Най-опасната“), посветен на краля на поп музиката Майкъл Джексън.