Химикалката – Безспорният номер 1

1
Добави коментар
Prisma
Prisma

Рекламните химикалки са едни от най-търсените рекламни сувенири както на българския пазар, така и в световен мащаб.

Всеки човек е получавал брандирана химикалка, неoспорим факт, който ясно демонстрира рекламната мощ, събрана в предмет, който всеки счита за нещо обикновено.

Предоставяме на вашето внимание няколко момента, които считаме, че трябва да бъдат отбелязани, що се касае до рекламните химикалки.

 

1. Цената на рекламната химикалка

Цените варират в изключително широк диапазон – иначе казано, можете да намерите химикалка за 0,16 лв., но и такава струваща 10,00 лв. и повече.

Причините за подобни разлики са много, като например:

– използвани материали за изработка – различни по вид и качество пластмаси, различни по вид и качество метали,  включително и използването на  благородни метали.

– произход  на химикалките, висок контрол върху качеството при производството им

– дизайн

– цветово разнообразие, както и възможностите за производство на химикалки с фирмения цвят на компанията

– брандиране –  количеството, броя на цветове  и други фактори, определящи цената, което се отразява и в крайната цена.

 

2. Приложимостта на рекламната химикалка

 Почти няма бизнес сфера, към която химикалките като рекламен артикул да не са приложими. Естествено, подбора на  химикалката  трябва да е съобразен със спецификата на фирмата и областа, в която функционира.

Компания, производител на детски играчки, трудно би впечатлила малките си клиенти със стандартен модел химикалка.

Химикалката е артикул, който се използва от огромна част от населението, дори най-запаленият IT фен от време на време се нуждае от подобен пишещ инструмент.

Тя изцяло се вписва в категорията на добрите промоционални продукти, според която –  колкото по-полезен и по-качествен е рекламният артикул за потребителя, толкова по-добро впечатление оставя у него.

Изследвания показват, че около 80% от промо материалите, потребителите запазват заради удобството от ползването им.

 

3. Видимост на логото

Статистиките показват, че една химикалка средно има около 8 притежателя, тоест купувайки 2000 химикалки, вашето лого ще бъде забелязано от близо 16 000 човека. Елементарните сметки показват, че ако изберете химикалка, струваща  16 стотинки, то цената, която трябва да платите, за да бъде видяно от 1 човек вашето лого, е само 0,02 лв.

С информационните технологии се поражда и съмнението, че повечето промоционални продукти и рекламни материали ще придобият цифров вариант. Съмнението крие истини в себе си, например широкото разпространение на смартфони, малко или много, обезсмисля хартиените визитки. Независимо колко впечатляваща визия имат, възможността с 1 клик да получиш и съхраниш информацията за фирмата, която те интересува на своя телефон, съблазнява все повече хора. Независимо от дигитализацията и широкият спектър от новопоявяващи се джаджи и уреди, химикалката трудно би била заместена.

 Изводи:

– независимо от размера на фирмата, нейните възможности и дейност, химикалката  винаги е подходящ рекламоносител.

– инвестицията в този рекламен артикул е оправдана поради високата ефективност, що са касае до представянето на бранда Ви пред целевата аудитория.

 

 

Нуждата от промоционални продукти

Пишещи средства

By Stanislav Dimitrov