Днес+ :: Младеж загина на АМ „Тракия” след катастрофа с крадена патрулка

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Младеж загина на АМ „Тракия” след катастрофа с крадена патрулка

23.02.2013 15.26

Млад мъж е загинал на автомагистрала „Тракия” след катастрофа с краден полицейски автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал в района на Чирпан тази нощ.

Към 2,40 ч мъж позвънил на тел. 112 и потърсил помощ от полицията. Обяснил, че пътувал с колата си заедно със заварения си 22-годишен син. Изведнъж младежът, който бил със сериозни психични проблеми, започнал да буйства и принудил бащата да спре насред магистралата. После излязъл от колата и тръгнал пеш и нищо не било в състояние да го спре.

Пристигналите на мястото полицаи опитали да осъществят връзка с „пешеходеца“. Униформените били посрещнати с агресия, младият мъж на няколко пъти прескачал мантинелата, успял да отклони вниманието им, внезапно се вмъкнал в служебния „Опел”, врътнал контактния ключ, който се намирал на таблото на колата, и потеглил.

Минути по-късно обаче неадекватният шофьор се блъснал с движещо се в насрещното платно „Рено“, преобърнал се в канавка и загинал на място. Пътниците на другата кола не са ранени. На мястото е извършен оглед, за случая е уведомена прокуратурата, образувано е и досъдебно производство. /btvnews.bg

Днес+