Шест медала за България на Балканиадата в Турция – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

Румен Димитров донесе шести медал за България на 18-ото Балканско първенство по лека атлетика в зала в Турция.

Димитров, който е национален вицешампион на закрито, заслужи сребро на троен скок с 16,37 метра.

По-рано днес Радослава Мавродиева защити балканската си титла в тласкането на гюле със 17,29 метра, което е покрит норматив „Б“ за участие на световното първенство в Москва през август.

На троен скок при жените държавната вицешампионка в зала Гита Додова също спечели злато с 13,98 метра, което е само на сантиметър от личния й рекорд в дисциплината.

Шампионът на България на закрито в бягането на 3000 метра Митко Ценов завърши на второ място в дисциплината с ново лично постижение от 8:13.73 минути.

Теодора Коларова пък взе две бронзови отличия. Тя завърши трета в бягането на 400 метра с 54,61 секунди и на 800 метра с време от 2:10,36 минути. Коларова спечели титлите и в двете дисциплини на Държавното първенство на закрито в Добрич през миналия уикенд.

Балканският шампионат се провежда в истанбулската зала „Аслъ Чакър Алптекин“ с участието на 169 състезатели (73 жени и 96 мъже) от България, Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Молдова, Черна гора, Румъния, Македония, Сърбия и Армения.