Крадците са пипали ювелирно в аптеката

1
Добави коментар
Manuelska
Manuelska

Собственикът на обраната тази сутрин бургаска аптека Огнян Цонев не успя да скрие сълзите в очите си след инцидента. Пред Gramofona.com фармацевтът бе доста разстроен след кражбата на 9 000 лв от „Зелената аптека“ в к-с „Братя Миладинови“ бл. 117.

Първоначално крадците са се опитали да влязат през задната врата, но тя е била зазидана и успяват да проникнат през главния вход. „Отнесли са зазиданата в стената каса. Парите не са малко, все пак работим от 8 часа сутрин до 20 часа, за да можем да поддържаме някакъв стандарт.

Накрая някой влиза и ти взема парите безнаказано. Аз знам, че ще остане безнаказано. Не вярвам, че изобщо някой някога ще го разкрие“, заяви още Цонев. Според него някой целенасочено се е ориентирал добре в обстановката.

Собственикът на аптеката поясни, че няма откраднати медикаменти, а са взети само парите. Той определи кражбата като ювелирно пипане, тъй като е нямало разместени вещи, нито един кашон, нито нещо друго е било пипано. „Не мога да си обясня как са знаели къде да пипат. Не знам в кой да се съмнявам, макар че всеки е заподозрян в такъв случай.

Честно да ви кажа, нямам обяснение, но едва ли са били бивши служители. Това е България!“, ридаеше Цонев. В момента той се чуди какви предпазни мерки да вземе. Фармацевтът обясни, че трети пъти става жертва на кражба, но до този момент са посягали само на дома му.

„Сутринта говорих със съпругата ми, която не е в България и й казах, че не знам дали искам да продължавам да живея тука. Трета година се мъчим да направим нещо и какво се получава накрая. Ще бъдем поредните неразкрити, както се случва в тая тъпа държава. Писна ми, не искам да живея повече тук! Не искам да плащам данъци и да храня ей такива като тях. Малко по-емоционално действам, ама това е положението.

В 4 сутринта са ме събудили и съм по улиците. Вместо да дойда ведър и щастлив да обслужвам пациентите си, защото аз си обичам работата“, обясни мъжът. По думите му дейността, с която се занимава, не е само бизнес. Цонев подчерта, че преди всичко е фармацевт и работи за хората, които имат нужда.