Най-добрите и най-лошите тоалети от Оскари 2013

1
Добави коментар
yApple

Модните критици са отдали предпочитанията си на едноцветните дълги рокли с пищна пола. Отличен пример в това отношение е тоалетът на Валентино за Дженифър Анистън. Не по-малко прекрасна е белоснежната рокля от Диор на Чарлийз Терон. По достойнство бе оценен също външният вид на Джордж Клуни и Стейси Килбър.

Според телевизионния канал Ей Би Си, най-открояващият се тоалет със знак минус тази година е роклята от Прада на отличената с Оскар за второстепенна роля актриса Ан Хатауей. Отзад тя не е прекалено изящна, а отпред е прекалено изпъкнала. Отделни части от тялото на актрисата не за пръв път се оказват на показ на тържествена церемония, твърдят от „Хъфингтън пост“ и припомнят как Хатауей не е носила бельо и на премиерата на лентата „Клетниците“.

Вижте тоалетите >>
Снимки на победителите >>

Заедно с Ан Хатауей в класацията на най-безвкусно облечените звезди тази година е попаднала и Хелена Бонам Картър. Според критиците, нейния тоалет е подхождал повече за филма „Клетниците“, отколкото за тържествен прием. Модните корифеи не са във възторг и от Никол Кидман, която се появи с прилепнала рокля от L’Wren Scott. Според Ей Би Си, ако човек дълго се вглежда в материята, може да види как на нея се появява лице.

Критиците не оцениха и тоалета на Салма Хайек от Александър Маккуин. Въпреки че черната прилепнала рокля подчертаваше стройното тяло и тънката талия на звездата, а вдигната коса се съчетаваше добре с модела, като цяло се бе получил карикатурен, а не величествен образ, твърдят модните критици.

Деколтетата на актрисите бяха гвоздеят на вечерта на Оскарите, благодарение на ироничните коментари на Сет Макфарлан. Водещият запя песничката „Видяхме гърдите ви“. Пред погледите на Наоми Уотс, Холи Бери, Никол Кидман, Кейт Уинслет и други, водещият ги взе на подбив, като изброи филмите, в които са се появявали с гола гръд. Ан Хатауей, спомената в песента, получи признание в Туитър, като потребителите в интернет я обявиха за победителка в състезанието за най-изящни гърди на Оскарите.

На червения килим се разрази ожесточена борба между колосите Джорджо Армани и Диор. Армани има с какво да се похвали. Той облече някои от емблематичните звезди на вечерта – Джесика Частейн, Наоми Уотс, Кувензане Уолис. Частейн порази с тоалета си без презрамки, издържан в бакърен цвят. Тя приличаше на прима от златната ера на Холивуд, което особено се подчертаваше от големите й диамантени обеци и яркочервено червило. „Избрах този тоалет, защото исках да отдам почит на стария Холивуд“, заяви Джесика – „Исках да е в стил Мерилин Монро и да напомня за нейното незабравимо изпълнение. Честит рожден ден, г-н президент“. Наоми Уотс беше облечена в изящна сребърна рокля Кувензане Уолис, носеше сребърна диадема и рокля в морскосиньо от Армани джуниър. Тя има и още един тоалет от същата марка, само че издържан в розово, за партито след Оскарите. „Харесаха ми, защото бяха лъскави и бомбастични“, заяви малката чаровница.

От Диор също не паднаха по-долу, като се погрижиха за елегантността на Дженифър Лорънс и Чарлийз Терон, които блеснаха в бяло. Лорънс определено беше красавицата на бала със своята рокля без презрамки в бяло и бледорозово, диамантените обици и деликатната, дълга огърлица. Дългият й шлейф й създаде проблем, когато се спъна в него при изкачване по стълбите, за да получи приза за най-добра актриса. ЧарлийзТерон беше блестяща в своята рокля без презрамки и чудесна прическа.

Според Кристос Гаркинос, дългогодишен моден спец на червения килим, Чарлийз просто изглеждала перфектно. Той е във възторг и от представянето на ветеранките Джейн Фонда, облечена в яркожълт тоалет на Версаче и Сали Филйлд, заложила на яркочервеното. „Дамите на дадена възраст ни дадоха чувството, че могат да бъдат дръзки и елегантни“, коментира Гаркинос.

Не убегна на професионалния поглед на специалистите и елегантността на 86-годишната Емануюел Рива, която блестеше в тоалет на Ланвен. Мишел Обама се появи на екраните в залата със сребърна рокля на Наим Хан.

Цветовете на тазгодишната церемония са бледорозовото, сивото и металикът.