Самолетен билет до Ню Йорк и Статуята на свободата

1
Добави коментар
agent
agent

Самолетен билет до Ню Йорк и Статуята на свободата

Резервирай евтин самолетен билет до Ню Йорк. Посетете един от най-важните символи за САЩ – Статуята на свободата издигаща се величествено на острова Liberty

На 29.10.2012г. ураганът Сенди удари силно щата Ню Джързи. Широкият над 1300 км ураган донесе силни ветрове и буря, разразила се по по-голямата част от Източното крайбрежие на САЩ, включително Ню Йорк Сити.

Статуята на свободата е построена на Острова на свободата (Liberty Island), разположен на няколко мили южно от долната част на Манхатън. Обикновено пристанището на Ню Йорк е достатъчно, за да защити Острова на свободата от лошите метеорологични условия. Този път обаче ураганът Сенди удари Liberty Island директно като приливната вълна се покачи на повече от 4 метра височина. На практика почти 75% от острова остана под водата, според началника по поддръжката на Статуята на свободата Дейвид Лачсингер.   За щастие, Статуята на свободата не беше засегната от урагана. 126-годишната желязна конструкция, проектирана от Александър – Гюстав Айфел позволи на Статуята на свободата да издържи на силните ветрове на бурята. Въпреки това резервният електрогенератор и енергийните системи бяха унищожени. Пътническите и спомагателните докове бяха силно повредени, а тухлените алеи бяха разпилени около острова.   „Ще поправим всичко това колкото се може по-бързо, защото Статуята на свободата е емблематично място и е от изключителна важност за Ню Йорк и Америка“, каза секретарят по вътрешните работи Кен Салазар на 13.12.2012г. по време на своята обиколка на острова. Според него очакваните разходи за ремонта на Острова на Свободата и Елис айлънд (където се помещава Музеят на имиграцията) ще бъдат около 59 млн. долара.   Ако възнамерявате да посетите Острова на свободата и един от най-големите градове в света – Ню Йорк ТУК може да проверите за цената на самолетен билет от София до Ню Йорк. Обикновено най-ниските цени за самолетен билет до Ню Йорк са от летище Ататюрк в Истанбул (Турция).