Ето как се гони кашлица и висока температура при бебета и малки деца

3
Добави коментар
Galana
Galana

Ето как се гони кашлица и висока температура при бебета и малки деца

Polina+
25 февруари 2013

Когато децата ни се разболеят често се случва да изпаднем в паника, особено ако са много малки и да се чудим кое е най-доброто лекарство за тях. Повечето лекари обичат да изписват антибиотици, понякога „за всеки случай”. Това обаче може да се избегне и кашлицата, и високата температура да се премахнат с помощта на народни лекове.

При кашлица много ефективен е сиропът от бъз. Лесен е за приготвяне и с приятен за децата вкус. Трябва ви половин чаша изсушени плодове от бъз. Залейте ги с 3 чаши вода и сложете на котлона да заври, след което намалете котлона и оставете да покъкри около 30-40 минути. Свалете от котлона и намачкайте плодчетата, след което прецедете през ситна цедка. Добавете 1 чаша мед и сиропът е готов. Плодчетата на бъзовия храст можете да добавяте и към билковия чай, при температура, тъй като предизвикват изпотяване и по този начин смъкват температурата.

За сваляне на висока температура при малки деца и бебета чудесен метод са билковите бани. Прибавете малко бял равнец или джинджифил към водата в коритото ( или ваната) и оставете детето да постои във водата. Тези билки предизвикват потене и следователно понижаване на температурата. Давайте често на детето вода или чай, дори и докато е във ваната, за да не се дехидратира. След ваната го облечете и завийте хубаво, за да се изпоти.

ВАЖНО: Ако публикацията Ето как се гони кашлица и висока температура при бебета и малки деца ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Билка.инфо препоръчва и: