Раева: Има огромен скок в развитието на гимнастичките

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Президентът на БФХудожествена гимнастика Илиана Раева остана доволна от представянето на гимнастичките по време на днешното контролно на националния отбор индивидуално. Силвия Митева спечели проверката в столичната зала „Раковски“.

„Това, което виждам от това контролно, в което участват жени индивидуално, има един огромен скок в развитието на абсолютно всяка една от гимнастичките. Все още се допускат грешки, някъде и по-груби грешки, но като се цяло се вижда една добра работа. Едва ли ще са готови, но за периода, в който сме, мисля, че са готови. И Мария Матева и Силвия, Радина, Невяна – харесаха ми. Имаме много добър материал. Аплодирах момичетата, защото конкретни неща, които коментирахме на предишното контролно, сега ги видях.

Направихме един много сериозен писмен анализ и той бе изпратен на всяка една гимнастичка, така подпомагаме работата на клубовете“, заяви Раева.

Две гимнастички от ансамбъла – Цветелина Найденова и Християна Тодорова са с висока температура, заради което грациите на Ина Ананиева не участваха в контролното. Те обаче ще пътуват утре за Гран При на Москва, заедно с ансамбъл девойки и индивидуалните гимнастички Силвия Митева и Кристина Ташева.

„Жалкото е, че в ансамбъла има две болни гимнастички, които са с много висока температура и не успяха да вземат участие днес, но това няма да ги спре, утре пътуват за Москва. Много голям напредък при ансамбъл-девойки. Оптимист съм от това, което виждам. Наистина много сериозно са работили треньорите. Имам претенции още по отношение на композициите, които изисква още танц, още движения, не всички са се ориентирали още по новия правилник“, добави Раева.

София е домакин отново на кръг от Световната купа по художествена гимнастика от 2-ри до 5-ти май в „Арена Армеец“. „Направихме организационен комитет по отношение на Световната купа в София, работим усилено и много сериозно по рекламата, графиците, търсена на спонсори, програмата, украсата на залата. Надявам се да направим една световна силна купа. Ще съвпадне с Великденските празници, надявам се едно хубаво празненство, да напълним залата и да има много зрители. И се надявам най-вече на силна игра от състезателките“, коментира Раева.

Тя говори и за новия старши треньор на националния отбор индивидуално Ефросина Ангелова. „Ефросина пристига в понеделник, тогава ще бъде и първият й работен ден. Ще започне работа с Людмил Коцев като хореограф. Тя вече работи и ми изпрати един примерен тренировъчен план, от 8.00 часа сутринта до 9.00 часа вечерта. Като дойде, ще го коментираме. Ефросина видя всички национални състезателки, ориентирала се е в обстановката. Иска централизирана подготовка, посочила ми е гимнастичките, които иска да дойдат тук.

Всичко това аз ще представя утре на Управителния съвет, ще обсъдим нещата. Надявам се на подкрепа и разбиране от Управителния съвет. Нямам търпение да се започне работа, защото наистина имаме добри момичета. Надявам се, това, което тя иска като стил на работа бързо да влезе в действие и да се осъществи най-вече“, заяви още президентът на БФХГ.