Градините Maple Glen (Maple Glen Garden)

81
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Градините Maple Glen се намират в Южната част на Нова Зеландия и са изцяло частна собственост. Те принадлежат на семейство Боб и Мюриел Дейвисън, които са купили имота през 1966 г., като тогава той е представлявал само една къща с малка градинка. Въпреки големия интерес към растенията, фамилията не е можела да си позволи нещо повече от една лопата. 

Развитието на парка започва в началото на 1970 година, когато семейството заменя млекодойните крави със стадо овце и създава разсадник. Името Maple Glen идва по-късно, когато те официално трябва да го регистрират. В него вече е имало над 30 разновидности на японски кленове.

През годините градините не са спирали да се развиват и разширяват. Днес на територията им могат да се видят много интересни и екзотични видове растения и животни.

Maple Glen е отворена за посетители през цялата година от 9 до 17 ч. и няма точно определена входна такса. Желаещите да и се полюбуват оставят дарение, колкото те преценят, с което допринасят за по-нататъшното разрастване на този уникален парк. За туристически групи се заплаща по $ 8 на човек. Забранено е за кучета, барбекю и пикник.

Цветния рай е отворен и за влюбени двойки, решили да се врекат във вярност на фона на птичата песен. За това удоволствие те трябва да заплатят такса от $ 500.

Hobyto.com