Тренировки за двама

23
Добави коментар

Тренировки за двама

Тренирането по двойки има много предимства, пред тренирането сам. Винаги има с кого да споделите как се чувствате преди, по време и след тренировка, има кой да ви мотивира, взаимно се подкрепяте, корегирате си грешките, и още и още и още.
С настъпващата пролет, събуждането на земята и на телата винаги е добре да имате още една идея как бихте могли да спортувате по двойки.

Лицеви опори с партньор

Лицевите опори са едно от трудните упражнения, но и едно от най-ефективните за стегнато тяло. Ако ви е трудно да правите лицеви опори започнете на колене. Застанете с партньора един срещу друг на една ръка разстояние. Направете лицева опора заедно, докато гърдите докоснат пода, изправете се в изходна позиция и когато сте горе се протегнете и докоснете ръце с партньора. Така при стабилизиране на тялото на една ръка ще стягате повече корема и опорната ръка. Направете поне по 5 повторения на всяка една ръка.

Странични коремни преси с партньор

Ефективно упражнение за стегнат корем. Единият от двойката ляга на една страна на пода с ръце на тила. Партньорът му държи краката. Изпълняващият трябва да се повдигне настрани и нагоре, до където може. Направете поне поне по 10 повторения на всяка страна. Ако упражнението ви е лесно направете 10 повторения и на последното задръжте в най-горното положение за 30 секунди.

Количка с партньор

Това упражнение би трябвало да ви е познато. Малко е трудно, но полезно за стегнати ръце и силно тяло.
Единият от дойката застава на лицева опора. Партньорът му е зад него и хваща краката, така че тялото на изпълняващия да е в една права линия. Направете по 10-15 „стъпки” с ръцете, като се стараете да не усуквате таза. Комуникирайте с партньора, ако усещате дискомфорт или не ви е удобно.
Опитайте! Тренирането по двойки е забавно и не по-малко ефективно от всяки друг вид тренировки.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Коментари