Башар Рахал се стяга за Кан /видео/

1
Добави коментар
basko
basko

четвъртък, 28 фев 2013 г. 11:43 ч.

Родният актьор, който често играе араби и руснаци в Холивуд, е сред звездите, попаднали в каста на историческия сериал „Дървото на живота“ по TV7. И макар че напоследък все по-често го виждаме в България, изглежда още няма намерение да се прибира окончателно, защото семейството му е в Щатите.

Напоследък виждаме успешно реализиралия се в Холивуд Башар Рахал в различни родни филми и сериали.

Това обаче не означава, че е решил окончателно да се установи в България. Причината е фактът, че семейството му е в Щатите, заради което гледа да намира достатъчно време за презокеански полети. Освен това професията му е свързана с непрекъснати пътувания по света, така че трудно ще се спре на едно място.

„Утре съм в Прага, в други ден съм в Берлин, после в Южна Африка, Канада. Просто такава ни е професията – малко като стюардеси“, шегува се той пред камерата на BLife. 

Едно от най-новите му превъплъщения е в историческия сериал на TV7 – „Дървото на живота“, който тръгва тази неделя. Героят, в който той се превъплъщава, е идеалистът Христо, който постепенно се развива като тежък социалист.

„Много трудно се пресъздава тази епоха, защото стилът на говор на хората тогава е бил с малко повече патос и емоция. В днешно време колкото е по-близко до живота, толкова е по-истинско“, отбеляза Башар пред BLife.

Освен този проект, преди време Рахал се захвана да продуцира филм за зомбита – „Код: Червено“. Снимките за лентата вече приключили и в момента е в постпродукция, където се правят специални ефекти. Новият тийзър на заглавието бил представен в Берлин и публиката го приела доста добре. Амбицията обаче е проектът да бъде финализира за фестивала в Кан, където ще има прожекция.

„По-скоро го правим за навън, но би било интересно и българската публика да може да се докосне до това, което може да направи един изцяло български екип“, издава актьорът пред BLife.

Башар и колегите, с който работи, избрали тази тематика, защото търсели нещо комерсиално, което може да се продаде из цял свят. В момента има един подем на историите за зомбитата, макар че българинът не е сред най-големите фенове на тази материя.

„Скоро очакваме „Корпус за бързо реагиране 2″. Там ще съм и продуцент, и актьор. Готви се един друг филм на Сергей Комитски, където ще играе главната роля заедно с Йоана Буковска и Валери Йорданов“, сподели още Башар.