TV7 купи Диана Найденова

5
Добави коментар
mignews
mignews

Популярното лице и глас, познат със своите политически предавания и рубрики от ефира на най-големите телевизии („Здравей, България“ и „Станция НОВА“ по Нова ТВ, юли 2009 – февруари 2010 г., и „Нека говорят с Росен Петров“ по bTV, март 2010 – февруари 2013 г.) и от Дарик радио, ще започне на 16 март собствено предаване в програмната схема на TV7.

Найденова стана популярна в телевизионните среди с рубриката „Челюсти“ в „Здравей, България“ (съвместно с Дарик радио), която се наложи и измести водещите Лора Крумова и Милен Цветков от ефир. Тогавашният продуцент Асен Григоров (днес със свое предаване по БНТ) обаче не видя нейното място в променилата се концепция на блока. Найденова напусна и рубриката „Рулетка“ на продуцентите Иван и Андрей, която водеше заедно с Люба Кулезич. От 21 март 2010 г. Диана Найденова започна своята рубрика-интервю „Опасно близо“ при Росен Петров, а две години по-късно (от 11 март 2012 г.)  направи и втора рубрика – „Нищо общо“ с дискусия по актуален проблем.

Диана Найденова става поредната новинарка, купена в буквалния смисъл на думата, от TV7. За да привлече известни журналисти в екипа си, телевизията на ДПС предлага космически заплати, тръгващи от 20 000 лв. и достигащи 50 000 лв. По този начин тя привлече новинари от Нова тв и bTV.

Преди седмица на пресконференция стана известно от продуцента Боян Иванов („Телеман“), че Найденова е искала мястото на Мартин Карбовски в Нова ТВ, след като той също отиде в TV7 и изостави двете си предавания „Карбовски: директно“ и „Отечествен фронт“. Телеман обаче предпочете водещия Сашо Диков с предването „Дикoff“.