Прехвърляне на снимки от фотоапарат на персонален компютър без кабели

32
Добави коментар
sagitario
sagitario

Прехвърляне на снимки от фотоапарат на персонален компютър без кабели

PCMagazine, Брой 3

Представете си следното: прибирате се вкъщи, след като цял ден сте правили снимки, и докато почивате, направените снимки автоматично се прехвърлят от фотоапарата във вашия любим сайт за споделено ползване на снимки. Затова служи картата Eye-Fi Card, която струва 99 USD: нужно е само да имате Wi-Fi връзка, цифров фотоапарат, който работи с карти с памет SD и персонален компютър РС или Mac. Останалото е много просто.

Eye-Fi Card, която е с капацитет 2 GB, на външен вид въобще не се отличава от една карта с памет SD, но Wi-Fi-технологията е скрита вътре в нея. За да започнете, първо трябва да инсталирате на вашия персонален компютър базирания на уеб Eye-Fi Manager, както и да си създадете акаунт. Първо открийте най-близката безжична мрежа и се свържете към нея: можете да получите достъп до защитени мрежи, ако имате парола (този метод сработи добре при моите тестове), но Eye-Fi Card не може да се свързва с публични „точки за достъп“ (hot spots). След това определете къде точно на твърдия диск искате да записвате своите изображения и изберете кой от двадесетте фотографски сайта онлайн искате да бъде свързан с вашата карта. Аз прекарах няколко дни в снимане и успях без проблеми да изпратя заснетия материал в разнообразни фотографски сайтове. Но Eye-Fi Card има и недостатък: тя се захранва от батерията на фотоапарата и при по-дълги прехвърляния на файлове може да изтощи неговата батерия.

Eye-Fi Card е напълно новаторска карта с памет и осигурява удобен начин за опростяване на процеса на снимане на цифрови снимки. Когато се използва с подходящо оборудване, тя работи без проблеми.– Моли Маклафлин

Eye-Fi Card Цена 99.99 USD
ПРЕДИМСТВА : Прехвърля по безжичен път снимки на вашия компютър чрез Wi-Fi. Лесна за инсталация и ползване. Работи с повечето цифрови фотоапарати, съвместими с картите с памет SD.
НЕДОСТАТЪЦИ: Не работи с публични Wi-Fi горещи места. Може да изпраща в интернет само снимки във формат JPEG. Може да изтощи батерията на фотоапарата.
Повече на тази тема – на адрес go.pcmag.com/eyefi