Живот и работа в… Бърно, Чехия

1
Добави коментар
it-abroad
it-abroad

Богданов
06.05.2014

Не си ме разбрал Венци .
Нямам нищо против града , дори бих казал че е по добър примерно от Прага. Лично аз не обичам големите градове , и в този смисъл Брно е по доброто място.
Но до тук свършват предимствата
Възможността за развитие в Чехия и особено в Брно клони към 0 . Отговорът е прост – заплатите предоставяни в брненските фирми осигуряват само едно жалко съществуване. Вярно , извън България , но това не променя нещата. Забравяте че хората не живеят вечно и всяка една изминала година в услуга на неблагодарни и алчни корпорации си е огромна загуба на време, нещо което аз не мога да си позволя. Скъсаха ме на изпита и по робски манталитет , а и не взимам заеми.Така че се насочих към по добрите фирми и по добрите заплати. Така че отказа ми да работя евтино , и на всяка цена е причината, а не града. Що се отнася до европейските градове не съм ходил единствено в Португалия.
Заплатите в ИТ сектора в Брно трябва да са не по малко от 70.000 (ако плащате и наем) крони в противен случай просто си губите времето. Това можете да го правите и в България нали 🙂 Заплатите в България в ИТ фирмите са същите.
Живот месец за месец , дори и с хубава бира не е по вкуса ми 🙂