Снайперисти пазят зарята за 3-ти март

2
Добави коментар
mignews
mignews

Снайперисти бдят по време на зарята за националния празник 3-ти март тази вечер.  Извънредните мерки за сигурност са предприети на площад Народно събрание, където в присъствието на президента и висши държавници ще се проведе тържествена заря – проверка.  Шестима снайперисти са поставени на покрива на парламента, откъдето имат пълна видимост към площада.

На улиците, обграждащи площада, са разположени коли на жандармерията.  На площада са построени представителните роти на Българската армия. Очаква се влизането на знамената светини на българската бойна слава.  На церемонията присъстват президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри, кметът на София Йорданка Фандъкова, народни представители. На площада присъстват и много граждани.

Полицията арестува шестима пияни пред парламента. Сред тях е баща и двете му дъщери, едната от които непълнолетна. Бащата и момичетата са откарани в Първо районно управление, където ще бъдат проверени с дрегер на КАТ. Другите арестувани са пратени направо в изтрезвителя.