6 топ дестинации в Аризона – тема за САЩ – Idi.bg

27
Добави коментар
tao
tao

 

 

Аризона е сред най-красивите места на света – позната със своите прекрасни залези, горещ климат и с едно от седемте природни чудеса на света! Има толкова много места, които трябва да видите в този щат! Кой не би искал да посети Долината на слънцето? Ние със сигурност бихме искали! Ето и нашият топ 7 на местата, които да посетите в Аризона

Гранд Каньон

 

 

Разбира се, Гранд Каньон е основната причина, поради която повечето пътешественици се отправят към Аризона. Той се намира в северната част на щата и рядко ще срещнете човек, който да не е чувал за него. Освен за да видите величествената му красота, тук можете да дойдете и ако сте любител на силните усещания – Гранд Каньон има какво да ви предложи!

Лейк Хавасу Сити

 

 

Езерото и градът, които носят това име са едни от многото интересни места в Аризона. В града ще видите Лондон Бридж (да, правилно прочетохте!), който е причината Лейк Хавасу Сити да е второто най-посещавано място в щата след Гранд Каньон. Езерото пък ще ви предложи разнообразни дейности – плаване с лодка, уейкборд и всъщност почти всички спортни дейности, свързани с водата.

Седона

 

 

Това е един уютен и красив град, сгушен в разкошна гора и в близост до планина. Седона е артистична и също така е чудесно място за любителите на историята. Корените на града достигат назад до индианските племена, които първо населявали областта. Това място е като „Дисниленд“ за хората, които обичат пешеходния туризъм и планинските пътеки! Търсачите на приключения също няма да останат разочаровани от Седона.

Скотсдейл

 

 

Скотсдейл е сред популярните градове в щата. Там можете да видите една от сградите, сътворени от архитекта Франк Лойд Райт ( Taliesin West Home) и да се насладите на красивата ботаническа градина ( Desert Botanical Garden). В старата част на града можете да си хапнете сладолед в най-стария магазин за сладолед в града – работи от 1958 година и се нарича „The Sugar Bowl”. Скотсдейл е популярен и заради парка McCormick-Stillman Railroad Park, където феновете на железопътния транспорт могат да се повозят на влакчетата, или просто да им се порадват.

Темпе

 

 

Темпе е още един чудесен град в Ийст Вали. Градът е познат с Mill Ave, където ще откриете много добри барове, нощни клубове и всякакви забавления! Тук е домът и на Arizona Mills, едни от най-големите молове в щата. Интересен е и SEALIFE Arizona, който всъщност се намира в един от моловете. Близо до тях е и Phoenix Zoo, където можете да се порадвате на разнообразните животински видове.

Планините Уайт Танк (White Tank Mountains)

 

 

Планините Уайт Танк са едно изключително красиво място и ако решите да посещавате Аризона просто трябва да им отделите време! Тук ще се насладите на красивата природа, хълмове, че дори и водопад. И любителите на древната история ще останат доволни, тъй като тук има и петроглифи.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1531 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност