Прибиращи се легла – стил и функционалност в дома

2
Добави коментар
yApple

Прибиращи се легла – стил и функционалност в дома

04.03.2013 г.

Когато се замислите за прибиращи се легла, представяте ли си стари ръждясали рамки с трудни за боравене механизми в долнопробни хотели? Това вече е останало в миналото. Днешните модели са стилни и функционални. За хората, живеещи в малки жилища, този тип легла са много подходящи. Освен всичко друго прибиращите се легла добавят допълнителна стойност към едно помещение, позволявайки ви да го използвате като стая за гости. Прибиращите се легла са много подходящи и за детските стаи, особено когато две деца делят една малка детска стая. Някои прибиращи се легла могат да се трансформират в ученическо бюро с няколко лесни движения. Дори ако имате едно дете, прибиращото се легло ще ви свърши работа, ако често му идват на гости приятели с преспиване. Разгледайте нашите предложения и вижте колко практични и стилни могат да бъдат съвременните прибиращи се легла.

Големи прибиращи се легла

Ако си мислите, че прибиращите се легла са малки, се лъжете. Днешните прибиращи се легла се произвеждат във всякакви размери, включително и големи двойни легла. Понякога прибиращите се легла са част от мултифункционална мебелна система, както е в случая с това прибиращо се легло, при което вратата се отваря и разкрива прибиращото се легло и малка ниша с рафтове.

Когато леглото е прибрано, помещението функционира като всекидневна.

При този модел прибиращо се легло имаме секция с рафтове и чекмеджета, а леглото е монтирано на специален механизъм в средата на модула. Стената, която остава зад леглото може да се декорира с произведение на изкуството по ваш избор.

 

Единични прибиращи се легла

Единичните прибиращи се легла могат да се отварят хоризонтално, заемайки по-малко от пространството в помещението. Тези легла са идеални за работни кабинети, защото в случай на нужда, помещението може да функционира като стая за гости.

Над леглото могат да се поставят рафтове, за цялостно оползотворяване на пространството.

Прибиращи се легла за детски стаи

Независимо дали вашите деца делят една стая или малчуганът ви обича да кани своите приятелчета на гости с преспиване, прибиращите се легла са много полезни. В този случай долното легло просто се прибира под горното и мястото вече е свободно.

Друга алтернатива е ученическо бюро, трансформиращо се в легло.

Дори бихте могли да поставите две прибиращи се легла, което ще освободи още повече пространство за през деня.

Прибиращото се легло в този случай, освен че освобождава много свободно пространство, се трансформира в комфортна пейка с възглавнички за през деня.

Източник: decoist.com
Посещения: 4315