С открит урок по история отбелязаха Трети март ученици от Житница

12
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Възпитаниците на ОУ „Христо Смирненски“ и техните  учителите организираха символичен открит урок по история, на който децата показаха знанията си за Национално-освободителното движение, Руско-турската война, Българското опълчение и Санстефанския мирен договор.

Учениците представиха и свои есета на тема „Освобождението на България“, както и изложба на рисунки, посветени на националния празник 3-ти март.

Междувременно директорът на училището Надя Петрова съобщи, че успешно е приключил проектът „Нов шанс за успех“ към ОП „Развитие на човешките ресурси“, който главно се изпълнява от Министерството на образованието, младежта и науката.

По проекта са обучени 27 възрастни, които са завършили първия етап от I до IV клас. Първоначално са били записани 31 човека за ограмотяване, разпределени в три групи, но четирима от тях не са успели да вземат изпитите си и не са получили удостоверения.

Целта на проекта е придобиване на знания от възрастни неграмотни и слабограмотни хора и достигане на конкурентно участие в пазара на труда.

Екипът от учители – специалисти от ОУ „Христо Смирненски“q постигна добри резултати с 31 обучавани в продължение на 600 учебни часа за периода юни-ноември 2012 г. Завършилите не са от Житница, но казаха, че са избрали това училище, тъй като условията са били добри както и преподавателите.