Росен Дуков: Вдъхновението е навсякъде около нас

1
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Продължете изречението “Аз мога – тук и сега, да…”.

в личен план: продължавам да правя, това което правя най-добре.

в професионален план: развивам уменията си и да предавам опита и знанията на тези, които тръгват по същия път.

 

В коя категория сте жури и кои са 3-те най-важни критерия, на които Вие ще държите?

Като жури в категория „Графичен дизайн“ ще очаквам от участниците в състезанието да са максимално старателни и изпълнителни в своите проекти по следните критерии: предварителна подготовка и проучване, изпълнение и защита и обосноваване пред журито.

 

Ако с професионалния опит, който вече имате, сега сте участник в състезанието “Аз мога – тук и сега“, на какво бихте заложили най-много в подготовката си?

Търсене на информация. Всеки ден трябва да обогатяваме познанията си с още и още информация. Ако някой каже, че няма какво повече да научи – значи не е научил нищо. Всеки ден носи нова информация, която може да бъде използвана или пропусната.

 

Разкажете нещо интересно за работата си, което да вдъхнови участниците във Вашата категория.

В последните години няколко пъти участвам и доказвам уменията си като Photoshop експерт от световно ниво в състезания от сходен тип. Наслушах се на мъдрости от сорта на: „Никой не помни втория – само победителят е важен и той остава в историята“. Хм, аз минах няколко пъти по този път и разбрах, че не е точно така. Изминатият път до финала е много по-важен, отколкото крайното класиране и резултати.

 

А Вас какво Ви вдъхновява тук и сега?

Вдъхновението е навсякъде около нас, стига да погледнем в правилната посока. Състезанието „И аз мога, тук и сега“ е доказателство, че съм прав. Радвам се, че ще бъда част от него за трети пореден път.

 Визитка: Росен Дуков

Росен Дуков завършва ССХУИИ “Илия Петров” в София през 1997 година, профил “графика”. Той е диполмиран бакалавър по “Педагогика на изобразителното изкуство” и магистър по “Графичен дизайн и визуални комуникации”. През 2001 година специализира в Португалия по програма ERASMUS, където междувременно печели IV място на ежегодния конкурс по рисуване. Специализира във Worldwide FX – постпродукционно студио за специални ефекти на компанията NuImage. Печели последователно два пъти второ и един път трето място на международното Photoshop състезание, организирано от iStock. Организира три самостоятелни изложби и става посланик на програма Еразмус за България на почетна церемония в Брюксел.

Включен в няколко документални филма, продуцирани от ЕС и излъчени по Euronews. Член на NAPP от 2009 година. В момента работи като управител на студио за дизайн и печатница Deffecto Ltd.

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Съосновател и Управител на SocialEvo.net, водещ български новинарски сайт за най-новите тенденции в социалните медии и онлайн маркетинг SocialEvo.net. Запален по всичко свързано със социалните мрежи и нови дигитални технологии. Има осезаемо присъствие в Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest Foursquare. Член на журито на „БГ Сайт 2011“. Член на журито на Класацията за „Най добра Българска Facebook страница“. Интереси: социални медии, социални мрежи, дигитални технологии, онлайн маркетинг и реклама, мобилни технологии, джаджи. Популярен като @rainmakertom в социалните мрежи.
Social media, online marketing, Tech, Mobile