Бруно Марс достигна върха на Billboard

3
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Бруно Марс се изкачи до първата позиция в Billboard 200 с „Unorthodox Jukebox“.

Харесай страницата ни във Facebook

Актуалният втори албум на суперзвездата стана платинен в редица страни като Обединеното кралство, Австралия, Нова Зеландия, Франция, Канада и Ирландия, а най-новото му парче „When I Was Your Man“ бележи неговия десети последователен сингъл в топ 10.

„Unorthodox Jukebox“, успешния нов албум от изпълнителя на Atlantic Records Бруно Марс, се изкачи до първото място в класацията Billboard 200, превръщайки се в първия #1 запис в Щатите за носителя на награда Grammy.

Изключително добре приетият от критиката албум беше сертифициран с платина от RIAA, отбелязвайки продажби над 1 милион копия. „Unorthodox Jukebox“ получи платинен серификат и в Обединеното кралство, Австралия, Нова Зеландия, Франция, Канада и Ирландия.

Платиненият сертификат идва след като „When I Was Your Man“ – най-новия хит сингъл от „Unorthodox Jukebox“ – се изкачи до третата позиция в чарта Hot 100 на Billboard. Сингълът е последовател на страхотния първи сингъл „Locked Out Of Heaven“, който се задържа на #1 за шест последователни седмици по-рано тази година и продължава да държи високи позиции в топ 10 след престой от 21 седмици в класацията.

Успехът на „When I Was Your Man“ е още един ключов момент за кариерата на Марс, превръщайки се в неговата 11-та песен, надхвърлила 1 милион сваляния – всичко това само за три години от появата му на музикалната сцена.

Наградената с Grammy суперзвезда може вече да се похвали с наистина забележителна статистика, отбелязвайки над 100 милиона продадени сингъла по цял свят в ролята си както на соло изпълнител, така и на успешен автор и продуцент.

„Unorthodox Jukebox“ основателно може да бъде наречен глобален феномен с платинен сертификат в Австралия, Нова Зеландия, Канада, Франция, Ирландия и Обдиненото кралство, където оглавява челната позиция в класацията за албуми, веднага след излизането му, влизайки в историята на Великобритания като най-бързо продаващия се соло албум за 2012 година.

Забележителното постижение на „Unorthodox Jukebox“ следва еквивалентната популярност на вече класическия дебютен запис на Mars от 2010 година, „Doo-Wops & Hooligans“, който също влиза в чарта под #1 и скоро след това се превръща в третия най-продаван албум за 2011 година.

Съвсем скоро Бруно ще се отправи на своето почти разпродадено световно турне, продажбата на билетите за което започна миналата седмица. Няколко дати от „The Moonshine Jungle Tour“ в Северна Америка и Европа бяха разпродадени само за минути, включително две вечери в Staples Center в Лос Анджелис и две вечери в прочутия Red Rocks Amphitheatre в Денвър. Сред другите градове, в които билетите за шоутата привършиха мигновено след пускането им, са Ню Йорк, Лондон, Париж, Дъблин и Мадрид.

Поради огромния интерес, допълнителни билети ще бъдат пуснати за избрани дати от турнето. Още шоута бяха добавени към турнето, включително по още един концерт в Торонто и Лондон. Билети за още двадесет и пет дати за турнето ще тръгнат в продажба този петък, 8 март.

Сред специалните гост изпълнители на избрани дати в Северна Америка са Ellie Goulding и новоподписалите с Elektra Records артисти Fitz & The Tantrums. Съпорт изпълнителите за европейската част от обиколката ще бъдат обявени скоро.

Албумът „Unorthodox Jukebox“ на Бруно Марс e на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Коментари

коментар(а)