Всичко за парфюмите : Винтаж: парфюма от вчера

2
Добави коментар

Когато отворите Kenzo’s Parfum d’Été или още известен като Летният парфюм първото, което ще усетите е силен виолетов акорд, заедно с много зеленина. Постепенно тази зеленина, преминава към билкови нотки, не толкова изкуствени, които придават на Parfum d’Été сладки тонове на сух кориандър.
Състав на парфюма
Връхните нотки:  зелени листа, праскова, зюмбюл и палисандрово дърво;
Сърце: лилии, циклам. роза, жасмин, иланг- иланг, ирис;
Финал: сандалово дърво, мускус, кедър и кехлибар.

Парфюма е с доста сладко начало, което ще се хареса на любителите на сладките аромати, но дори и да не сте от тях Parfum d’Été клони към зелените акорди и по време на съхненето си става лек и ефирен цветен парфюм.

Реклама
Бутилката на Parfum d’Été’s представлява листо и много напомня  Fille d’Eve’s Lalique bottle от 50-те години. Мотото на парфюма е изразено по следния начин: „Чнуари, Февруари, Юли, Юли, Юли, Юли…..“, което трябва да означава, че лятото никога не свършва.

Летен парфюм?
Наистина ли Parfum d’Été е подхорящ за лятото? Да, ако искате нещо повече от „изчистен: и освежаващ“ парфюм. Парфюма на Кензо е комбинация от големите плодови бомби на 80-те и на границата на минимализма и култа към изчистеното, който предстои, предсштавен от  CKOne, Bulgari
Eau Parfumée Au Thé Vert и почти всички останали :).
Днешната версия
През 2002г. е направена леко обновена версия на парфюма. С нова реклама, нова бутилка и леко обновен състав. Дали е по- добър от оригинала е трудно да се каже. „Носът“ зад този парфюм е Antoine Lie.

.