Ексклузивно интервю с Дарина Павлова за Harper’s BAZAAR

2
Добави коментар

Дарина Павлова у дома за Коледа. Честно казано, заглавието на текста ми е напълно подвеждащо. И то не защото искам да ви заблудя, а защото Дарина живее на три континента, има приятели по целия свят, работа, която я кара да пътува непрестанно, и пораснали деца, пръснати в различни географски ширини. Но както се казва, домът е там, където е сърцето, затова сме й на гости в Рим. Обядваме в прочутия Dal Bolognese на Piazza del Popolo. Храната е фантастична, а Pinot Grigio – то някак съвсем скъсява дистанцията. Тук всички я познават, поздравяват се шумно, така е в Италия, както и в България… Облечена е с черен панталон, черно-бяла кашмирена блуза, а зад модерните черни очила крие по детски откритото си лице. Не носи грим. В ръка държи черен Birkin, a oбиците й са диамантени, разбира се. Казвам й, че съм впечатлена от блясъка им, а тя ми отговаря: ”Ще ти разкажа нещо, което ми се случи преди години. Бяхме на остров Сицилия с приятели. Вечерта си загубих едната обица, която наистина беше страхотна.

Всички търсихме, но не я намерихме. Аз го преглътнах някак и се опитах да не си развалям настроението, а всички питаха: много скъпа ли беше? Сутринта слизаме на закуска и аз виждам обицата в чинийката до кафето ми, открили я и решили да ме изненадат. Тогава им казах: ето сега вече тази обица е много скъпа!” – разбираш ли, за мен всяко нещо има някаква емоционална стойност, свързана с история преживяна с близки и обичани от мен хора”. После ме поглежда право в очите и пита: “Добре, кажи какво искаш да ме питаш, защо искаш да ме снимаш, с какво толкова съм интересна?” Имах готови около сто въпроса, но с отговори, честно казано, не бях се подготвила.

Та нали за нея “всички знаят всичко” и при това никой нищо не знае. Клюки, интриги, измислени приятелства. И в крайна сметка куп спекулации. Повече от десет години Дарина Павлова не беше давала интервю и не се беше снимала за лъскави списания. Да, тя не страни от светския живот, красива и богата е, а сферите й на влияние са големи, може би затова сплетните я връхлитат като вълни, но и по същия начин безсилно се отблъскват от нея и се връщат при тези, които ги заплитат. Пита ме с какво е интересна…?! Не знам дали е излишна скромност, или може би голяма смелост! Цялото интервю с Дарина Павлова може да прочетете в новия брой на списание Harper’s BAZAAR.