Бонка Георгиева: Кадриев се мисли за Господ!

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

За изненада може би и на основните герои в нея! Това се случи, след като на последното заседание новинарят на bTV прие решението на съда, без да го обжалва. Така делото приключи. Но не и скандалните ситуации около Юксел. Преди броени дни скандално клипче, пулбикувано в агенция БЛИЦ как Кадриев катастрофира пиян в 5 сутринта пред Народното събрание, обиколи набързо виртуалното пространство. И от него става ясно как новинарят предлага на пострадалия от него таксиметров шофьор и 150 лв., за да си мълчи. След пристигането на полицията става ясно, че Юки е бил с 1.59 промила алкохол в кръвта!

Случаен свидетел на инцидента успял да заснеме клип с изпълненията на Кадриев, от който в един момент се чува гласът на тв водещия, който не спира да повтаря: „Ти си п…а, ти си п…а!” и „Пусни ме да те видя колко си голям, ела тука, бе!”. С идването на ченгетата Кадриев се обръща към тях и моли веднага да му вземат алкохолна проба, един от свидетелите изкрещява към него:

“И за наркотици!”

Тогава Юксел добавя: “Да, и за наркотици…”.

Злепоставящата ситуация с Кадриев се разиграва в момент, в който партньорката му на екран в новините по bTV – Ани Салич, е в принудителна дълга отпуска заради счупен крак. Тя ще “пази леглото” в следващите шест месеца, научи ексклузивно “ШОУ” от нейни колеги. Глезенът на Салич е счупен на три места и се крепи на три метални пирона. Контузията се е случила на паркинга на ВМА, на излизане от преглед, на който журналистката завела болния си син. В момента тя се придвижва с патерици. „Беше сухо, но в този ъгъл на паркинга беше усойно и имаше лед. Не само се спънах, а направо отхвръкнах и паднах с цялата си тежест. Няма такава болка. Лежах 10-15 минути на земята, докато хората разберат, че не съм някаква наркоманка. След това няколко мъже се притекоха и ми помогнаха… Не мога да съм на улицата, но затова пък по цял ден гледам телевизия и така директно следя протестите. А и колегите ми се справят перфектно“, коментира Салич.

Хванатият да кара пиян Юксел Кадриев се възползва на максимум от ситуацията около колежката си, за да спаси и този път кожата. Затова и посипа публично главата си с пепел, давайки сълзливи покаятелни интервюта дори за ненавижданите и съдени от него жълти вестници, под диктовката на босовете си. Защото очевидно bTV няма как да си позволи лукса да се лиши в един и същи момент и от двамата си основни водещи.

Междувременно стана ясно, че санкцията, която се предвижда в закона за шофьори, седнали зад волана с над 1,2 промила алкохол в кръвта, е… да метат месеци наред градинки в София!

За коментар на поредния скандал около Юксел Кадриев се свързахме с неговата бивша съпруга Бонка Георгиева. И въпреки че я заварихме в чужбина, тя се съгласи да говори пред “ШОУ”:

– Бони, следим какво се случва около теб и съдебната сага, която водите с Юксел Кадриев. Но това, което стана съвсем наскоро – появата в интернет на клипче, на което се вижда как той шофира във видимо нетрезво състояние, може би измества темата. Как мислиш?
– Много пъти съм му казвала, че воденето на борба от типа „кой е крив и кой – прав”, е безсмислена. Защото от нея не страдаме нито аз, нито той. Страда детето ни!

– А мислиш ли, че тази ситуация ще го накара да преосмисли всичко, да омекне, ако мога така да се изразя, спрямо ожесточената битка, която не сте спирали да водите за детето си?
– Не. Не мисля. Той не е омекнал поради простата причина, че зад гърба му стои телевизията. И той се мисли за Господ! Не знам как да го обясня по друг начин. Това, което той си е въобразил, излиза извън всякакви граници. Много пъти съм му казвала…

– Да, но в случая в не малка степен и медията, която той представлява, бива дискредитирана…
– Лоша реклама няма в България, нали знаеш (усмихва се). А те са го доказали отдавна. Те стоят зад гърба му при всички подобни крайности на поведението и обстоятелства, в които той е попадал. Факт! И хората като го видят, и решават, че

за него може всичко, а за обикновените хора – нищо

Така стоят нещата… Абсурд-не абсурд – това е. Изглежда bTV имат друго мнение по въпроса.

– Юксел Кадриев е шофирал пиян. В същото време делото, което води, е за родителски права. Двете неща не се ли бият твърде много от морална гледна точка? И общественото мнение няма ли да натежи в негова вреда в случая?
– За него общественото мнение няма никакво значение. Него никога не го е интересувало общественото мнение, повярвай ми! Наистина не знам как бих могла по друг начин да го коментирам… Мога, но не искам да бъда крайна. Защото искам нещата по някакъв начин да приключат с него.

– Последното, което ти ми беше споделила, бе, че най-накрая си постигнала това, за което воюваше в съда – правото да можеш да виждаш детето си. Реално това случва ли се към днешна дата? Имате ли двете с Габи достатъчно време една за друга?
– Не. Виждам Габи само по съдебно решение, както всъщност се случва от развода насам. Това, което той искаше – да виждам детето веднъж в месеца за два часа и някакви такива глупости, не се получи. Това да ми ограничи родителските права – също не се получи. Но това не е победа. Защото в едно такова дело победители няма… И да се надяваме, че това той го е осъзнал. Защото не обжалва решението на съда.

– В едно такова дело няма победители, както казваш ти – така е, но има едно дете, което страда от развоя на събитията!
– Да! Страда. Надявам се да е осъзнал това. Ако си е дал такава сметка, това би бил най-добрият вариант. Защото преди време навсякъде говореше как не иска детето да ходи в съда, а всъщност той заведе въпросното дело. Прави просто някакви неща, които са абсолютно антилогични. Както направи и реагира, и сега – при последната ситуация с шофирането в нетрезво състояние…

„Извинявайте, това ми е за първи път…”

– Така ли е казал? И кое точно всъщност му е за първи път – да шофира пиян, да е пиян или…
– Да, така каза. А за другото – нека всеки си прави изводите…

– Докато сте били заедно, той бил ли е в такова състояние?
– Мога, но не искам да ти отговоря на този въпрос – не за друго, а защото пак ще ме разкарва до полицията, за да го доказвам. Разбираш ме…

– Делото между теб и Юксел Кадриев продължава ли все още?
– Слава Богу не, приключи. Той не обжалва и съответно то приключи. И – не – това не е глътка спокойствие за мен. Спокойствието е за детето. За мен е все тая. Приключих със съда, с адвокатите, с прокуратурата и с всичко…

Едно интервю на Анелия ПОПОВА