Изхвърлят Камелия от „Пайнер“ след панаира на наградите?

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Както и се очакваше, 11-ата церемония по връчването на наградите на телевизия „Планета” премина под знака на скандали, недоволство и бойкот.

Изпълнителите заформиха два фронта след края на Голямото награждаване, което ще се запомни със скандалното решение за първи път да няма отделни призове за „Певица” и „Певец на годината”. Мъже и жени бяха събрани в една категория – „Изпълнител на годината”. По този повод едно от най-старите кучета в бранша – Камелия, избухна и за пореден път доказа, че стане ли въпрос за лично мнение, тя е непоклатима. Блондинката, която демонстративно излезе на сцената по хавлия и чехли, първо иронизира шефа си, благодарейки му от сцената, че разрешил на спонсорите на събитието да й дадат награда. След това „златната рибка” на попфолка унижи голяма част от колегите си, заявявайки, че ще запомни вечерта с факта, че в действителност няма истински певец и певица на годината.

Малко след това Андреа не сдържа яда си и отвърна на удара, заставайки на коренно различна позиция от тази на по-опитната си колежка и защитавайки шефа си Митко Димитров. Във фолксредите открито се заговори, че димитровградският бос бил бесен на Камелия и провел доста сериозен разговор с нея по телефона след концерта, дори заплашвайки я с прекратяване на отношенията им.

Гневът на Пайнера е оправдан, имайки се предвид и факта, че конфликтът на Камелия и Андреа раздели чалга империята на два лагера. Кали и други ветеранки като Нелина застанаха твърдо зад звездата от Чипровци, докато Анелия, Преслава и Галена са твърдо на страната на Андреа.

Сред най-обидените от събитието пък бе Емилия. Половинката на Коко Динев изтърпя унижението за втора поредна година да дели награда с друга певица. За 2011-а това беше отличието за „Баладичен хит на 2011 година“ за песента „Грешница“, което бе споделено с Глория и нейната песен „До последната сълза“. На тазгодишната церемония пък певицата сподели наградата си с Цветелина Янева в категорията за „Албум на 2012 година“. Реакцията й по време на живото предаване бе повече от ясна. След концерта Емилия била категорична, че повече няма да се появява на подобни мероприятия, научи репортерът на “ШОУ”.

Отварачката оплю победителите

Мария, която стана за смях с изявата си на наградите на “Планета”, след като излезе с бенд и пя на плейбек(?!), си позволи да коментира доста високомерно призовете, които колежките й спечелиха. “Тези награди са за хора, които ходят по участия и колкото и нескромно да звучи, мисля, че те не категоризират реално най-добрата певица или албум. Аз не подкрепях никого от номинираните. Подкрепях себе си и своята изява”, коментира Отварачката пред журналисти, с което за пореден път събра остри критики. Припомняме, че любимата на Християн Гущеров е „замразила” участията си, слагайки цена на хонорара си от 8000 лева. В момента Мария е най-скъпата (и най-неизползваема) звезда в каталога на „Пайнер”.
Глория, Ивана и Траяна бойкотираха концерта

Глория и Ивана очаквано не се появиха на концерта, както се случва често през последните години. Този път двете грандами на „Пайнер” категорично отказали да участват в програмата, разбрали предварително, че няма да спечелят нищо. Най-огорчена била айтозлийката, която през 2012-а направи самостоятелно турне из страната и изкара албум с изцяло авторски проекти. На Глория и Ивана обаче им е все по-трудно да се борят с младите си колежки.
Траяна също спази заканата си, че няма да уважи събитието, тъй като се чувства обидена, че дори не я включили в някоя от номинациите.
Певица напусна чалга гиганта

Соня Иванова дебютира като изпълнител на „Пайнер“ с песента „Последна целувка“ в края на 2011 година. Впоследствие обаче не успя да се класира сред първите редици на компанията и безславно напусна, разочарована от партньорството с димитровградския чалга гигант. “Аз сама реших и се махнах. Г-н Димитров до последно ме умоляваше да не се махам, но просто прецених така. Предпочитам да не бъда в забвение, някъде от последните певици в „Пайнер“, по-добре да се махна. Нямаш пари – нямаш кариера“, разказа Соня. Тя заяви, че не е съгласна и с твърде малкия процент от участията, който оставали за младите изпълнители. „Смятам, че не е честно, защото договорът е 65% за продуцента и за нас 35%. Първоначалните хонорари са доста ниски и наистина за изпълнителя остава някъде около 200 лв. Ти трябва да покажеш лукс на феновете, добре да си облечен, да имаш грим, да имаш коса, а тези пари не стигат дори да си направиш визията. Човек трябва да има приготвени предварително пари, за да стартира добре. Казвам истината, обичам да говоря истината. Защо някои да се надяват“, разкри огорчената певица.
100 Кила си вкара автогол, обявиха го за „продажник”

Една от големите изненади на концерта на чалга дивите беше появата на хип-хоп звездата 100 Кила. Той цъфна в НДК, за да изпее едно свое парче в компанията на Галена. Чалга феновете посрещнаха добре бившия авер на Мишо Шамара, но най-верните му почитатели бяха потресени и дори го обявиха за „продажник”. Стотици критични коментари заляха страницата на вулгарния изпълнител, но той непоколебимо се оправда, че е участвал в чалга спектакъла, за да популяризира хип-хоп културата. „Боли ме к*ра за всички, които смятат, че съм предател!”, отсече Килата, без да се притеснява от заплахите на феновете му, че вече няма да ходят на негови участия.

Подготви Георги СТОЯНОВ