Взривиха роднина на цар Киро!

1
Добави коментар
yApple

На фона на протести, оставки, размирици и непрестанни стачки, в които всички искат всичко, криминалните изцепки в Пловдив не секват. Преди дни вторият по големина град осъмна с поредната шокираща новина. Взривен бе луксозният джип „Инфинити”, собственост на бизнесмена Георги Господинов. Според мълвата – близък авер на Цар Киро!

45-годишният баровец се занимава с продажба на алкохол и безалкохолни напитки, има склад на „Брезовско шосе”. Бизнесът бил преместен от родната Катуница в Пловдив преди три години. Проблеми нямало. До 28 февруари, когато минути преди полунощ силен взрив събудил спящите в блок 46 в жилищен район „Тракия”. Шашардисани комшии виждат през прозорците, че гори кола и подават сигнал за пожар.

При огледа на джипа антимафиотите откриват поставено самоделно взривно устройство над дясната предна гума. От взрива са изпочупени стъклата и на два автомобила, паркирани в близост. Колата е собственост на Господинов, наричан още Гошо Байряка. В този момент той не е бил вътре. Не е бил и в дома си в блок 52, където кротко спели съпругата и детето на бизнесмена. Георги Господинов е родом от Катуница, близък авер с прословутия Кирил Рашков – Цар Киро.

Преди време синът на ромския барон – Принц Иван, се разболява тежко. Рашков настоява наследникът му да приеме християнската вяра, защото вярвал силно, че така ще се излекува. Кръстник на покойния вече Иван става именно Байряка. Това сплотява още повече връзките между двамата мъже, които на всичкото отгоре въртят и еднакъв бизнес – с алкохол. Защо обаче е взривено луксозното возило на Господинов, все още не се знае. Проверяват се всякакви версии, казаха за „ШОУ” от пловдивската полиция. Рови се за дължими суми, за сплашване, за рекет, за какво ли не.

Синът на Байряка – Валентин, ученик в 12-и клас, казва, че няма причина. Бащата и майката били съвсем спокойни в дните преди взрива. Според момчето никой не е заплашвал фамилията. Самият Господинов също е изразил учудване, докато е давал показания в полицията. Според него няма причина за този зверски акт. Според ченгетата самоделното взривно устройство е било поставено за сплашване. Никой няма да постави такава малка бомба, ако планува да убие, коментираха криминалисти.

Красимира ГЕШЕВА