Най-малкият и най-евтиният телефон в света

1
Добави коментар

Мария Генчева | мар 09, 2013 | Коментари 1

Смаляването на размера на мобилния телефон вече не е на мода, тъй като потребителите търсят голям екран. Суперевтините телефони също не са на мода, тъй като повечето хора държат да са в интернет постоянно. Две компании обаче представиха най-малкия по размери и най-евтиния като цена мобилен телефон и все още се надяват да постигнат успех с тези продукти, пише британският в. „Дейли мейл”.

Най-миниатюрният телефон в света е производство на японската компания Willcom. Той е с размери едва 32х70х10,7 милиметра и тежи 32 грама. Моделът WX06A има цветен дисплей с размер едва един инч – като на часовник, и сгъваема антена. Коментатори се чудят кой би имал толкова малки пръсти, че да успее да натиска миниатюрните бутони на телефона, който не е с тъчскрийн.

Заради малкия си размер WX06A няма камера, но все пак може да получава и изпраща имейли. Батерията му също е скромна – издържа 300 часа в режим на готовност и едва два часа за разговори. Телефонът работи засега само с японската система за мобилни комуникации PHS  и ще се продава само в Япония от края на тази година.

 

Другият нов минималистичен телефон е Alcatel One Touch 232, който е определен като най-евтиният телефон в света.

Той бе пуснат на британския пазар само за една британска лира, като цената е реална, а не промоционална при обвързване с дългосрочен договор. Телефонът има 1,5-инчов дисплей. Сред достъпните екстри са радио, фенерче, игри, аларма, калкулатор, календар. Може да се използва и с устройство за свободни ръце. Размерите му са 106х46х14 мм и тежи 60 грама.

От компанията PrePayMania, която продава телефона, посочват, че той е за тези, които не държат на високите технологии и искат по-просто устройство.

Публикувано в : Бизнес новини • Интересно

Тагове: телефон • технологии