Да се справим с торбичките под очите

1
Добави коментар
Galana
Galana

Да се справим с торбичките под очите

Ако сутрин не се чувствате най-красивата на света и онези подпухнали торбички под очите ви се струват прекалени, то може би е време да направите нещо по въпроса. И не е задължително да давате стотици левове за най-новият крем, който ви обещават, че като с магическа пръчица ще премахне следите от умора по лицето ви. А и да си признаем – от годините. Предлагаме ви вместо това да си приготвите някоя от следните народни рецепти в домашни условия. Най-малкото те са изпитани от стотици жени преди вас и все ще ви помогнат, за разлика от кремчетата, за които не е много сигурно какво точно дейтвие ще имат.

– Направете си една лесна маска за торбичките под очите с помощта на добрата стара краставица. За целта просто настържете малко от зеления зеленчук на ситно ренде и добавете няколко капки лимонов сок. След това изцедете от водата и нанесете на очите. Релаксирайте така около 15 минути.

– Друга народна рецепта нарежда шамфастъкът сред най-ефикасните средства за заличаване на торбичките под очите. Скъпичък е, но пък не ви трябват много ядки от него. За една процедура намачкайте 4-5 ядки, за предпочитане сурови, сле това добавяте малко прясно мляко, докато се получи хомогенна смес. Със сместа се стои около половин час.

– Суровият картоф също е голям помощник. Вземете парче обелен картоф, и го поставете под очите. Може да си направите и друга смес – настърган картоф и наситно нарязан магданоз. Смесвате и нанасяте на очите. Стоите само 10 минути и сте повече от освежени.

– Прясното мляко също много помага. Само трябва да накиснете два памучни тампона в студено прясно мляко, да поставите на очите за няколко минути, и вече сте нов човек, благодарение на киселината, която съдържа млякото.

– След като накиснете пакетчето от чая във врялата вода, не го изхвърляйте. Особено ако е зелен чай или чай от боровинки. Вместо това наложете на подпухналите си очи и се почувствайте отново като бял човек. 

Добре е след която и да е процедура, да подхраните кожата около очите, като нанесете богат на витамини А и Е крем.

Болиме.нет препоръчва и: