Най-странните двойки по света

1
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Природата ни е устроила така, че вечно да търсим своята половинка. Едни я намират по-рано, други по-късно. Двойките се събират най-често, когато той и тя имат еднакви интереси, обличат се с дрехи в един стил или харесват сходна музика. Когато обаче мъжът и жената изглеждат или действат по начин, различен от това, което околните очакват, подобна двойка предизвиква коментари, дори и нездраво любопитство. Електронният портал за куриози oddee.com е събрал  историите на няколко интригуващи двойки.

Той и тя с еднакви имена

В днешно време не е необичайно ако мъж и жена се запознаят по Интернет и след това се обвържат в брак. Но си е чиста проба куриоз, когато той и тя са с абсолютно еднакви име и презиме. В конкретния случай мъж от Тексас, кръстен Кели Хилдебранд, среща жена от Флорида, също с име Кели Хилдебранд. Кели (тя) установява контакт с Кели (той), когато вижда своето име и презиме при случайно търсене на приятели във Фейсбук. „Просто се чудех дали има друг с моето име. А то излезе, че има, но е мъж. Освен друго, на снимката той си беше свалил тениската и се виждаха мускулите му”, споделя младата жена пред електронното издание на вестник Dailymail. А Кели (той) също бил заинтригуван. „Тя започна всичко. Но на мен ми хареса. Няма да забравя какво написа: “Здравей, видях че имаме еднакви имена. Това е супер. И просто искам да ти кажа здрасти”, връща се към началото младият мъж. Осем месеца след това странно съобщение във Фейсбук, Кели (той) предложил на Кели (тя). И много скоро те станали Кели Хилдебранд на квадрат.

Булка в детска бяла рокля

Мечтата на всяко малко момиче е приказна сватба с много гости, ефирна бяла рокля и естествено мечтания мъж да я чака пред олтара. Но 9-годишната Джайла Купър няма време да чака „Г-н Перфектния”. Момиченцето от Саут Лейк Тахо, щата Калифорния,се бори с левкемията откакто е на 7 години. Хлапето разбира, че му остават само няколко седмици живот. Последното желание на малката е да се омъжи преди да умре. Младоженец става най-добрият й приятел Хосе Григс (7),пациент на Детския медицински център в Далас. При едно посещение в Далас на Джайла двете деца се запознават в болницата. Джайла и Хосе се женят през февруари 2009 година. Така както иска тя – с бяла рокля, много приятели и роднини. Всички разходи по странната сватба  са покрити от дарения. Момиченцето умира на 1 април същата година.

 

Заедно цели 85 години

Херберт и Зелмайра Фишер от Северна Каролина са женени от цели 85 години. През май 2009 година госпожата отпразнува 101-ия си рожден ден. А няколко месеца по-късно Херберт стана на 104. Цял живот те са обитавали един дом в Браунсвил. И двамата са готови да се врекат във  вярност още един път. Дори агитират младите хора, които са им съседи, да не бавят сватбените си ритуали.

Ромео и Жулиета отново заедно след цял живот раздяла

Преди 60 години Борис и Анна Козлов са женени само от три дни, когато той напуска младата си жена и отива да се бие с Червената армия. Когато Борис се връща от фронта, Анна и нейното семейство са изчезнали – пратени са в изгнание в Сибир при една от поредните сталински репресии. Един прекрасен ден, само по волята на случайността, двамата отново се намират – макар и след цели 60 години. „Мислех, че зрението ми прави шеги”, казва Анна пред вестник „Комсомолска правда”. „Видях мъж, който ми изглежда много познат, да се приближава към мен. Очите му не се отделяха от мен. Сърцето ми подскочи – знаех, че това е той. Разплаках се от щастие”.

80-годишният Борис се бил върнал в Русия да посети гробовете на родителите си. Слизайки от колата, той се натъкнал на Анна, която стояла до нейния стар дом, в който те живели няколкото дни след сватбата. „Затичах се към нея и извиках: “Скъпа моя, чаках те толкова много! Моя съпруго, мой живот”, допълва романтичната история  побелелият Ромео.

Семейство с ръст 90 см

 

Дъглас Мастре де Силва, роден на 21 септември 1961 г. и Клаудия Перейра Роха, родена на 6 септември 1972, и двамата бразилци, стават семейство на 27 октомври 1998  в Куритиба, Южна Бразилия. Странното при двамата е, че тя е висока 93 см, а той 90 см. В момента малките хора са безкрайно щастливи заедно и дори имат момиченце. Техните съседи в Куритиба ги приемат като равни и често се събират с тях на куп.

Статията е на в. “Монитор”, които направо са избухнали с нея. Поздравяваме ги от сърце за добрата работа.