Фитнес от Алиша Кийс

1
Добави коментар
yApple

Алиша Кийс тренира предимно долната част на тялото си с упражнения, подготвени от личния й фитнес инструктор Харли Пастернак. Гласовитата певица е наясно, че за да си здрава и секси, не е нужно да си кльощава.

Алиша Кийс харесва извивките на тялото си, но тренира усърдно за да поддържа форма.  Когато има нужда да свали няколко килограма Алиша Кийс залага на диетичния план „Master Cleanse“, наречен още „лимонадена диета“, който се спазва поне 10 дни. Въпреки че е трудна за спазване, тази диета е идеална за прочистване на организма и сваляне на няколко излишни килограма. Пият се поне по 8 чаши дневно от лимонаден микс , който се приготвя от свежи лимони, кленов сироп, лют червен пипер и вода. Когато се изтощи от лимонадената диета, Алиша Кийс преминава на любимия 5-факторен режим на Харли Пастернак.

Алиша Кийс обича храни, които я карат да се чувства добре след като ги изяде, но признава, че топлият, мек хляб е голямо изкушение за нея, на което понякога се поддава.

Първоначално Алиша Кийс тренира при Джош Зитомър, който е личен инструктор и на звездите Джесика Симпсън, Ева Мендес, Джон Майер, Боно и Тоби Магуайър. Започва се с упражнение за коремните мускули, наречено аб тест:„Легнете по гръб с вдигнати колене към гърдите. Поставете дланите на ръцете си отстрани на главата, близо до ушите си. Започнете да изпълнявате коремни преси, като докосвате капачките на коленете си с лакти. След това пуснете краката на земята и наведете тялото напред така че лактите да продължават да се стремят да докосват капачките на коленете, свивайки се на топка.“

След като ражда сина си в края на 2010 година Алиша Кийс набляга повече на фитнеса, за да влезе във форма с помощта на Харли Пастернак. Тренира 4-5 пъти седмично, освен това тича много, кара колело и набляга на кардио уредите във фитнес залата, за да изгаря повече калории и да топи мазнини.  

Харли Пастернак дава следния фитнес съвет: „Когато упражнявате едната си ръка или единия крак, например с дъмбели, другата част от тялото почива, но поддържа сила. Сърцето се налага да изпомпва повече кръв и така се изгарят повече калории.“

20.09.2012/Биляна Божилова