Топ 10 барове на покриви – Класации – Peika.bg

1
Добави коментар
yApple

Има покриви, които разкриват поразителни панорамни гледки – там градът се докосва до небето. Зарежете туристическата гюрултия и шума на улицата и се отправете към баровете по високите покриви, предлагащи висока класа и градски пейзажи от птичи поглед. Тези 10 покривни бара са наистина от най-висок калибър – те създават атмосфера, не по-малко главозамайваща от питието ви.

1. Лунният бар – Банкок, Тайланд

Разположен на 61-я етаж, Лунният бар (Moon Bar) навръх “Банян Трий Банкок” (Banyan Tree Bankok) е идеален за пищни коктейли Текила Сънрайз. Поредица платформи и стъклени стени осигуряват първокласна 360-градусова панорама на кипящата столица със забележителностите й, като храма Уат Фо, Кралския дворец и река Чао Прая. В бара има дрескод, тъй че забравете за джапанките и късите гащи!

2. Балконът на Тръмп – Чикаго, САЩ 

Освен специални коктейли и леки храни луксозният Балкон на Тръмп (The Terrace at Trump) заведение на 16-я етаж на Тръмп хотел предлага емблематични за Чикаго гледки като небостъргачите на “Чикаго трибюн” и “Ригли”, Чикагската река и езерото Мичиган. В четвъртък и събота можете да видите и зарята над пристана!

3. Вестибюлът към At.Mosphere при Бурж Халифа, Дубай, ОАЕ

Кацнал навръх небостъргача Бурж Халифа, най-високата сграда в света, това е и най-високият ресторант в света. Наистина, той не е на покрива, но е на 122-я етаж, иначе казано – над 411 м височина, само два етажа под знаковата наблюдателница на върха на сградата. Разкрива се гледка към Арабския залив и Дубай с най-високо пръскащите фонтани в света.

4. ОЗОН – Хонконг, Китай

Бар ОЗОН (OZONE) в Хонконг е определян като най-високия бар в Азия. Намира се на 118-я етаж на хотел Риц-Карлтън. Гледките се допълват от идейното футуристично оформление на интериора, мебелиран с много въображение и високотехнологично осветление, от знаковите коктейли и проветривата открита тераса. Елате рано, защото в десет заведението е вече пълно. Насладете се на изгледа към пристанище Виктория и нощния спектакъл “Симфония на светлините”.

5. Бар Аер – Мумбай, Индия 

Починете си от шумния Мумбай на 34-я етаж в бар Аер към хотел “Четири сезона”, където се съчетават изискани посетители, зареждаща музика и минималистично черно-бяло оформление. Останете за лека закуска с различни специалитети като пица или суши. Разгледайте Мумбай – нов и старинен, с извисяващи се небостъргачи, джамията Хаджи Али, хиподрума Махалаксми, гледката към Арабско море.

6. Прес Лаундж – Ню Йорк, САЩ

Изкачвате 16 етажа до бар Прес Лаундж (The Press Lounge Bar) към хотел Инк48, който ще ви порази със спиращ дъха изглед към Манхатън и река Хъдсън, особено красива по залез слънце. Насладете се на сезонните коктейли и малки плата на огромната тераса, осеяна с пухени фотьойли, с разлистени растения и декоративен басейн.

7. Скай Бар – Сао Пауло, Бразилия

Скай Бар (Skye Bar) е застанал на върха на хотел Юник. Терасата на шикозния бар предоставя градския пейзаж на Сао Пауло, разгърнат като картина. Присъединете към отбраните посетители и обърнете една-две кайпириняс или мартинита. Ако сте клиент на хотела, можете да започнете купона в басейна с подводна озвучителна система. Завършете деня в открития ресторант.

8. VUE – Шанхай, Китай 

Бар-ресторант VUE към хотел Hyatt on the Bund е на няколко нива, гостите имат на разположение и кръговидния коктейлен бар, комфортния вестибюл, където нощем има музика и диджей, и мраморно джакузи (ако си забравите банския, може да си закупите един чифт направо от бара). Само един етаж по-надолу е ресторантът, където можете да хапнете сготвени на място ястия. Разкрива се изглед към река Хуангпу, историческия квартал Бунд и осеяния с небостъргачи квартал Пудонг.

9. Бар КУ ДЕ ТА – Сингапур 

Бар КУ ДЕ ТА към Марина Бей Сендс (Marina Bay Sands). Разбира се, гледките от Скай Парк са внушителни, но защо да се ограничавате? Отидете по-високо, в шикозния развлекателен комплекс “КУ ДЕ ТА” на 57-я етаж. Покривният оазис се допълва от азиатска кухня, дискотека и басейн (да, онзи басейн на ръба на света). Открива се панорама към Сингапурския проток, гигантското виенско колело и крайбрежните градини.

10. Покривният вестибюл към “Томпсън Торонто” – Торонто, Канада

Първият и единствен покривен бар в Торонто, разположен на 16-я етаж на хотел “Томпсън Торонто”. На гостите се предлагат интересни коктейли, леки ордьоври, топъл басейн и сепарета. Панорамата включва емблематичната кула на Си Ен и езерото Онтарио.  

 

Тази класация ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook!