Шофьорските изпити с електронни листовки

1
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски представи вчера новата електронната система за провеждането на теоретичния изпит за шофьори.

Въвеждането на електронната система за провеждане на шофьорските изпити е част от мерките на министерството за повишаване безопасността и прекъсване на корупционните практики. С новата система субективният фактор при изпитите и възможностите за тяхното манипулиране ще бъде елиминиран.

Московски припомни, че от 2010г. е въведено видеонаблюдение на изпитите за водачи, а от 2011г. – електронна проверка. Той отбеляза, че се предвижда 25% от изпитите да се провеждат по новата система, а до 2016г. трябва да бъдат 100%.

Вярвам, че съвсем скоро всички водачи ще имат необходимите умения и ще гарантират тази сигурност на пътя, която интересува всички нас и цялото общество, каза Московски.

„Представената система е още едно доказателство за последователността на действията на министерството за въвеждане на електронното управление“, каза зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

„Тази система, като част от електронното управление прави процеса по-прозрачен и елиминира възможността за опити за манипулиране на изпитните резултати и корупционни практики на местно ниво. Това важи за всички неща, свързани с електронното управление“, каза Борисов.

Новата система дава възможност на изпитваните да се върнат и да поправят сгрешен въпрос. Времето за провеждане на изпит ще се намали от час и половина на час.

12.03.2013 / източник: vesti.bg