Торта с карамелен крем

0
Добави коментар

Торта с карамелен крем

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
7 с.л. захар
7 с.л. олио
7 с.л. минерална вода
1 с.л. амонячна сода
7 с.л. брашно

за крема:
200 грама захар
200 грама маргарин
50 грама брашно
250 грама вода
15 грама ром
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркват се всички продукти за блата. Получената смес се разделя на три части и всяка част се изпича в най-малката тавичка – блатовете стават хрупкави и тънки.

Приготвяне на крема:
Карамелизираме 100 грама захар и като започнат да се образуват мехурчета, съдът се отнема от печката и след 3 минути се добавят маргарина и 100 грама вода. Получената смес се поставя пак на печката на слаб огън, добавя се останалата захар и се бърка непрекъснато до хомогенна смес. Добавя се на тънка струйка брашното, размесено предварително със 150 грама вода и се бърка докато стане пухкав крем и отнемаме от печката.

Намазваме първия блат с горещия крем, поставяме втория блат, намазваме с крем и така и следващия. Готовата торта се консумира на другия ден.

Продукти:
захар, олио, минерална вода, амонячна сода, брашно, маргарин, ром, ванилия

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »