Точена торта с домашен крем

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Точена торта с домашен крем

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
3 яйца
3 супени лъжици олио
6 супени лъжици захар
щипка сол
1 кафена чаша кисело мляко и в него 1 чаена лъжичка сода за хляб
брашно колкото поеме

за крема:
1,5 литра прясно мляко
12 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
2 ванилии
2-3 яйца по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От продуктите за блатовете се замесва меко тесто и се дели на 8 топки. Всяка топка се разточва и се изпича в средно голяма тава до порозовяване като само първият път се намазва тавата. Млякото се слага да заври, като предварително от него се отделят 300 мл, като с тях се разбиват яйцата, брашното и ванилиите. Тази смес се изсипва във врящото и подсладено мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. С този крем се намазват корите и се редят една върху друга. Притискат се периодично няколко пъти, за да не се образуват кухини. След като тортата омекне се изрязва отстрани, за да се изравни. Намазва се с крема и се поръсва с кокосови стърготини, орехи или шоколадови пръчици.

Продукти:
яйца, олио, захар, сол, кисело мляко, сода за хляб, брашно, прясно мляко, ванилия

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »