Крем Сладко изкушение

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Крем Сладко изкушение

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 пакет шоколадови бисквити (по-малко, за предпочитане кръгли)
ромова есенция
захар
1 банан, нарязан на кръгчета
1 пакетче какао
1бр. полу-готов крем „Йогурт“
1бр. полу-готов крем пудинг „Ванилия“
прясно и кисело мляко за приготвяне на кремовете според указанията на опаковките
50 мл.прясно мляко за потапяне на бисквитите
1 ч.л. инстантно кафе

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварявате пудинга и приготвяте според указанията крема „Йогурт“. В допълнително прясно мляко добавяте инстантното кафе и няколко капки от ромовата есенция. В подходяща чаша поставяте няколко резенчета банан и 2-3 лъжици от пудинга. Поставяте една бисквита, която сте натопили в сместа от млякото, есенцията и кафето, подсладени по ваш вкус и отново слагате лъжица пудинг. Поръсвате с какао, за да се отдели от следващата смес. Поставяте 1-2 л. от банановия крем и повтаряте процедурата с поставяне на какаото, още смес и бисквита. Украсявате с бисквитка и какао.

Продукти:
шоколадови бисквити, ромова есенция, захар, банани, какао, йогурт, крем пудинг, ванилия, прясно мляко, кисело мляко, инстантно кафе

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »