НАП пуска на търг близо 12 кг златни и сребърни накити

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Националната агенция по приходите (НАП) пуска на търг 11,5 кг златни и сребърни накити, съобщават от пресцентъра на  приходната агенция. Изделията са на обща стойност близо 416 хил. лв. и са конфискувани на митница „Аерогара София“ при опит за нелегален внос в България от чужд гражданин.

От НАП уточняват, че бижутата в момента се съхраняват в Монетния двор до гара „Искър” и там могат да бъдат огледани от евентуални купувачи.

Над 8,5 килограма от обявените за продан изделия са от злато. Повечето от тях са бижута – синджири, гривни, медальони, колиета и пръстени. На търга за продажба е обявена и златна плочка, тежаща над 2 кг. Началната й цена е почти 92 нхил. лв.

Приходната агенция предлага и над 70 ръчни часовника и близо 3 кг. сребърни бижута, от които гривни, синджири и обеци.

Предложенията за участие в търга се подават от 15 до 20 март в столичния клон на НАП на ул. „Аксаков“ 21. В същия срок трябва да се внесе и депозит от 20% от началната продажна цена на съответната група изделия, за която желаещите да участват в търга ще наддават.

До участие в търга се допускат само лица, регистрирани в Министерството на финансите по чл. 13 от Валутния закон. В наддаването за златния слитък  и групите в които има немаркирани изделия могат да се включат само лица с вписана дейност по преработване на благородни метали в удостоверението за регистрация, посочват от НАП.

Търгът е насрочен за 22 март 2013 г, подробна информация за наддаването има на сайта на НАП в рубриката „Продажби“.