Засилен интерес на бизнеса в Баня към следващия програмен период

1
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Засилен интерес към новите приоритети в България в следващия програмен период 2014-2020 г. проявиха представители на бизнеса в град Баня, община Карлово.

Те се информираха за възможностите за европейско финансиране на проекти по оперативните програми, както и за 10-годишната стратегия „Европа 2020“ за устойчив икономически, социален и интелигентен растеж, по време на информационен семинар под мотото „ДА работим заедно“. Форумът бе организиран и проведен от Областен информационен център – Пловдив.

На информационното събитие в лекционната зала на Младежкия културен дом в Баня присъстваха и представители на училища, читалища, неправителствени организации, широката общественост и регионални медии.

„За първи път през този програмен период ни посещават експерти, които да представят актуални възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми. Смятам, че такива информационни събития са много полезни за хората в по-малките населени места“, коментира кметът на Баня Емил Мартинчев.

По време на семинара бяха представени работата и приоритетите на екипа и информация за бъдещите инициативи на ОИЦ – Пловдив, и на мрежата от информационни центрове като цяло през 2013 г.

Представяне на мрежата, популяризиране и обмен на добри практики и „научени уроци“ от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми, също бяха част от програмата на информационното събитие.

След семинара експерти от ОИЦ – Пловдив, проведоха на място индивидуални срещи с представители на гражданите, местната власт, бизнеса и всички заинтересовани.