Deuter – повече от 100 години история

2
Добави коментар
ex3m.bg
ex3m.bg

Компанията Deuter има повече от 100 години история в производството на раници. Това е повече, от която и да било друга марка в тази сфера и фирмата има представители в повече от 45 страни по света. А можеби и вие самите притежавате раница Deuter!

Централата на фирмата е в Аугсбург, Германия, а представителството и за Северна Америка е в Лонгмонт, Колорадо, САЩ. Марката е една от петте най-добри в производството на раници в света. Без значение какъв спорт на открито практикувате или къде пътувате, раниците и чантите Deuter винаги ще бъдат ваш верен спътник. Поставените цели и установените ценности на компанията посрещат и най-високите очаквания на клиентите.

„Deuter“ означава вентилация. Със системите, с които са снабдени раниците, оптималната вентилация е гарантирана от производителя. През 1984 г. Deuter представят своята Aircomfort система, която революционализира пазара за туристически раници. Наред с вентилацията, производителят гарантира и удобство, като всеки един от моделите е оборудван така, че да осигурява максимален комфорт и функционалност. А по този начин осигурява най-добрите изживявания за любителите на туризма.

Раниците Deuter се проектират така, че да пасват перфектно на човека, който ги носи. Производителят отдава голямо значение на този фактор и показател за това е нарастващата серия SL, която е предназначена за жени и мъже с по-малък торс или пък Vari-Quick системата, която също допринася за удобството.

Всеки, който използва продуктите на Deuter може да бъде сигурен, че летвата е поставена много високо по отношение на технологии и иновации. Раниците за носене на дете са показател за това и стандартите за сигурност при тях надвишават изискванията на TUV, Германия. Deuter са първите, които представят тристранната система за вентилация, както и протекторът за гръб в раниците за активни спортни дейности. Deuter са специалисти в това, което правят и го правят като използват последните материи и технологии. Целта е винаги да са една стъпка пред конкурентите.

Всички продукти на Deuter имат едно общо нещо и то е, че са проектирани на базата на опита и винаги с идеята да задоволят и най-големите изисквания за удобство на своите клиенти. Екипът на Deuter е съставен от любители на туризма, които споделят любовта към природата и преследването на приключения.

Deuter през годините:

1898 – Hans Deuter основава компанията като започва производството на чанти, платна и брезенти.

1900 – Фирмата започва да снабдява тогавашната Royal Bavarian Post с пощенски чанти и сакове.

1919 – Към асортимента на производителя са добавени и продукти от кожа.

1934 – Раниците „Tauern“ доказват качеството си на експедиция до Хималайте.

1953 – Херман Бул е първият изкачил Нанга Парбат (8125 м). Deuter осигуряват раниците, чантите и палатките за експедицията.

1985 – Патентовани са системите Aircomfort и това поставя началото на революция в производството на раници. Тестове доказват, че тези системи намаляват изпотяването с до 25%.

1990 – Deuter продължават да увеличават продажбите си, като ги утрояват в сравнение с изминалите 10 години.

1991 – Представена е системата Airstripes, заедно с първата раница предназначена специално за планинско колоездене. Системата се състои от въздушна възглавница, която благодарение на движенията на носещия раницата вкарва хладен въздух между раницата и гърба му и по този начин го оглажда.

1991 – Започва производството на цяла нова линия раници за носене на деца.

1995 – Deuter получават сертификат за качество от TUV за раниците за носене на деца.

2001 – Deuter открива седалището си в САЩ.

2002 – Започва производството на мултифункционалната и универсална линия раници AC Lite.

2003 – Deuter избира Source (Израел) за резервоарите на своите хидратиращи системи и раници за колоездене.

2004 – Deuter представя своята ACT Lite серия – леки, но и напълно функционални технически раници

2005 – На изложението Winter Outdoor Retailer Show е представена серията Snowsport, раниците, от която са снабдени с протектор за гръб. Това са първите подобни раници предназначени специално за зимни спортове.

2005 – Представена е линия раници предназначени специално за жените. Раници от серията SL има сега от всеки модел.

2006 – Deuter представя олекотените версии на Futura и Aircontact в новата си Zero серия.

2006, Септември – Компанията Deuter е купена от Schwan-Stabilo, семейна компания от Германия, която формира нова дивизия за бизнес с туристически стоки, в която Deuter да бъде водещата фирма.

2007 – Deuter пускат нови протекторни ски раници и технология, която няма аналог в индустрията. Отново това е компанията, която вдига летвата пред всички.

2009 – Създадена е серията раници EL, предназначени специално за по-високите хора. При тях дължината на гърба е увеличена с 6 до 9 см.

Добавете коментар