Масло от моркови за добро здраве

4
Добави коментар
Galana
Galana

Един уникален продукт, за който може би не всеки е чувал е маслото от семе на моркови. Поради това, че трудно се извлича може да го намерите трудно, но не е невъзможно. То е подходящо за всички типове кожи и което е по-важно – съдържа уникален състав. Притежава в своя състав 15% захари, белтъчини, целулоза, етерични масла, флавоноиди, азотни вещества, витамини А, С, В1, В2, В3, В5, В6, В9, Д, К, Е, минерални соли и микроелементи (калий, фосфор, калций, желязо, магнезий, йод, мед, кобалт), ензими, лецитин.

Маслото е уникално, тъй като може да помогне при множество кожни раздразнения, като дерматити, екземи, обриви от различен тип, изгаряния и други. Може да се прилага при масаж за заличаване на стрии,полезно е и при антицелулитни процедури. Помага за балансиране на влагата в кожата и за омекотяване в зоната на лактите и коленете.

Често използвана суровина е и в препаратите за получаване на загар, тъй като подготвя кожата за излагане на слънце, възвръща еластичността ? и запазва придобития тен за по–дълго време.

Маслото от моркови е особено подходящо за суха и повяхнала кожа. Тонизиращите и укрепващи свойства подпомагат възстановяването на структурата ? Овлажнява, освобождава от токсините и предпазва от появата на първите бръчки.

ВАЖНО: Ако публикацията Масло от моркови за добро здраве ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!