Ястие с пилешко месо, гъби и праз

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Ястие с пилешко месо, гъби и праз

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пилешко бутче
200 гр. гъби
2 стръка праз
2 глави лук
3 с.л. доматен концентрат
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. червен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
сол
сух магданоз
4-5 зрънца черен пипер
2 с.л. брашно
1 стрък пресен чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете и обезкостете пилешкото бутче. Загрейте олиото в тенджера и сложете нарязания праз и лук, за да се запържат. Прибавете нарязаните гъби и пилешкото месо. Бъркайте и продължавайте да пържите, докато омекнат продуктите. Прибавете червения пипер, доматения концантрат, зеленчуковия бульон, солта. Налейте около 1/2 л. топла вода /ако е необходимо прибавете още/ и оставете всичко да поври около 15-20 мин. Преди да свалите ястието от котлана, разбийте брашното с 1 к.ч. вода и го прибавете в тенджерата. Разбъркайте и изключете котлона. Прибавете черния пипер, нарязания стрък чесън и поръсете с магданоза.

Продукти:
пилешко месо, гъби, праз, лук, доматен концентрат, олио, червен пипер, зеленчуков бульон, сол, магданоз, черен пипер, брашно, пресен чесън

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »