Свинско руло `Фантазия`

1
Добави коментар
yApple

Свинско руло `Фантазия`

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500-600 гр свинско филе
300-400 гр пилешко филе
2 кренвирша
50 гр царевица
2 кисели краставички
1сварен морков
2 яйца
150 гр кашкавал
1/2 майонеза
сол и черен пипер на вкус
универсална подправка (куркума, черен пипер, чесън, чушки и др.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Оформете свинското месо като голяма пържола, овкусете я с подправката. Сложете я върху алуминиево фолио. Отгоре поръсете с царевицата, нарязаните краставички и сварения морков, нарязан на кубчета. Притиснете леко, да се закрепят добре към месото. Отгоре покрийте с пилешко филе (също оформено на голяма пържола). Върху пилешкото филе застелете кашкаваления блат, който се приготвя по следния начин: Разбийте яйцата, добавете майонезата и настъргания кашкавал, сол и пипер, разбъркайте добре и изсипете в тава, върху хартия за печене. Печете около 15-20 минути, извадете и охладете.

Върху блата наредете кренвиршите в средата по дължина. С помощта на фолиото, завийте стегнато руло. Намажете го с олио и го сложете в тавата. Сипете 2 ч.ч вода и покрийте с фолио. Печете на 200 градуса до готовност. Малко преди да го извадите от фурната, махнете фолиото да се запече и придобие хубав загар. След като е готово, оставете малко да се охлади и го нарежете на филийки. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. Това руло го направих специално за моя рожден ден, но е подходящо за наближаващите празници.

Продукти:
свинско филе, пилешко филе, кренвирши, царевица, кисели краставички, моркови, яйца, кашкавал, майонеза, сол, черен пипер, универсална подправка, куркума, черен пипер, чесън, чушки

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »