Заек с картофи

1
Добави коментар

Заек с картофи

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 заек
1 глава лук
1 морков
5-6 картофа
250гр. масло
150 мл.олио
250мл. бяло вино
вода
1 глава чесън
1 домат
червен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Заекът се обезкостява и се нарязва. Лукът се нарязва на полумесеци, а морсковът на кръгчета. Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Месото се запържва в масло. След това се запържват лукът, морковите, чесънът, картофите. Изсипват се при месото във виенска тенджера. След това в тигана се сипва виното да се стопли, изсипва се, и след това се сипват и 2 чаши вода, също да се стоплят, и се изсипват при останалата част. Поръсва се със сол и червен пипер и отгоре се слага доматът, нарязан на ситно. Цялата смес се избърква хубаво. Слага се да се пече в умерено загрята фурна на 150 градуса.

Продукти:
заек, заешко месо, лук, моркови, картофи, краве масло, олио, бяло вино, вода, чесън, домати, червен пипер, сол

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »