Солени мъфини със сирене, маслини и копър

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Солени мъфини със сирене, маслини и копър

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Продукти за 12 бр.: 250гр. бяло брашно 100 гр. черни маслини без костилки, нарязани на ситно 200 гр. бяло сирене ,нарязано на средно -големи кубчета 1 яйце 2/3 кофичка кисело мляко сол и черен пипер на вкус 1 бакпулвер 2-3 стръка копър 100мл. олио сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме в голямо купа брашното, което се пресява, бакпулвера и подправките. Разбъркваме добре. В отделна купа смесваме останалите продукти, без сиренето и добавяме постепенно към купата със сухите продукти. Разбъркваме  колкото да се смесят всички съставки. Ако се използват обикновени формички за мъфини се намасляват. Ако са силиконови, няма нужда от никаква мазнина. Слага се във всяка формичка от сместа, до половината слагат се няколко кубчета сирене и се допълва с още смес до запълване на 3/4 от обема на всяка форма. Поръсват се мъфините със сусам и се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 20 мин. Първоначално се слагат на най-долната решетка на фурната, а след като се надигнат се вдигат на средната.

Продукти:
брашно, маслини, сирене, яйца, кисело мляко, сол, черен пипер, бакпулвер, копър, олио, сусам

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »