Печени пилешки бутчета с картофи

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Печени пилешки бутчета с картофи

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 бр. пилешки бутчета (долни)
1 кг картофи
4-5 с.л. олио
1/2 с.л. сол
черен пипер
дафинов лист
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилешките бутчета се слагат в тенджера, налива се вода колкото да ги покрие. Когато започнат да правят пяна тя се маха с лъжица. След 10-15 минути се махат от котлона. Добавя се солта.

През това време се обелват картофите и се нарязват на кубчета. Нареждат се в тава, слагат се и бутчетата и в тавата се излива бульона, в който се е варило месото. Допълнително може леко да се посолят бутчетата и картофите. Върху всяко бутче се излива по малко олио. Добавят се черен пипер и дафинов лист и яденето се слага във фурната. Пече се около 50 минути на силна фурна, като се разбърква 1-2 пъти. Когато е почти готово върху всяко бутче се поставя парченце краве масло.

Продукти:
пилешки бутчета, картофи, олио, сол, черен пипер, дафинов лист, краве масло

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »